Rotonde Albatros Erembodegem wordt heraangelegd

Brussel, 12 november 2009 – Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen vernam van Vlaams minister van Openbare Werken, Hilde Crevits dat de heraanleg van de rotonde 'Albatros' in Erembodegem gepland staat vanaf het voorjaar 2010. De heraanleg voorziet in het vrijliggend maken van het fietspad rond de rotonde waarbij de fietsers uit de voorrang gehaald worden, en in het afsluiten van de Olmenstraat van de rotonde. "Dat zal de verkeersveiligheid van fietsers sterk verbeteren en dat was echt nodig" stelt Franssen.

Sinds het begin van vorige legislatuur worden door de Vlaamse regering extra middelen ingezet voor de aanpak van de zwarte punten, via de oprichting van TV3V (Veilig Verkeer Vlaanderen). In augustus jongstleden heeft Touring de minister nog gefeliciteerd omdat er al 550 van de 800 zwarte punten zijn weggewerkt door te investeren in de infrastructuur. Een van de zwarte punten die nog moest aangepakt worden is de rotonde N45 Geraardsbergsesteenweg – Churchillsteenweg in Aalst, beter bekend als de rotonde 'Albatros' in Erembodegem.

Via een parlementaire vraag vernam Cindy Franssen van minister Crevits dat het volledige traject van het voorontwerp doorlopen is en het definitieve ontwerp in de eindfase zit. De stedenbouwkundige vergunning voor de realisatie werd al door burgemeester Ilse Uyttersprot afgeleverd.

Aangezien er geen onteigeningen dienen te gebeuren kan alles snel gaan en wordt de realisatie van dit project al gepland vanaf het voorjaar 2010. De effectieve start van de werkzaamheden hangt af van het verloop van de toewijzingsprocedure na aanbesteding. De geraamde kostprijs voor de werken bedraagt 1 miljoen euro en de uitvoeringstermijn bedraag 90 werkdagen.

Bron: Cindy FRANSSEN – Vlaams volksvertegenwoordiger CDNV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here