Exposanten vakantiesalon Antwerpen verzorgen uw vakantie!

Er zijn weer meer dan 600 exposanten met een imposant aanbod op de 32ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen. Wat ook je wensen zijn, waarheen je ook wil gaan en wanneer je dat het liefst doet: op de eerste vakantiebeurs van het jaar vind je ongetwijfeld een geschikte reisformule! Organisatoren en standhouders hebben er alles aan gedaan om een gevarieerd programma te brengen, helemaal in lijn met de meest recente trends in het vakantielandschap. Gastland Cyprus is het eiland waar de zon 340 dagen per jaar schijnt. Alleen al voor de warme gastvrijheid loont het de moeite halt te houden in één van de talrijke typische dorpjes en kennis te maken met de plaatselijke bevolking en hun lokale gerechten. Ook voor natuurliefhebbers is Cyprus een paradijs. Rotskusten en bergtoppen wisselen af met wijngaarden en graanvelden. Kristalhelder zeewater en mooie zandstranden.

De talrijke nieuwe exposanten vormen samen de perfecte weergave van het totaalaanbod op de beurs. Zo is Africa Miracles met zijn fantastische 'Out of Afrika' reizen een eersteklas vertegenwoordiger van de sterke aanwezigheid van reisorganisaties die zich richten op Afrika. Ook onder de noemer verre, exotische bestemmingen vinden we heel wat nieuwkomers terug: Peru Planet met een aanbod van groepsreizen en trekkings zoals de spectaculaire INCATRAIL, Mauricio Travels die originele incentive trips naar Brazilië organiseert, Sun & Forest Tours Suriname die de natuur en de gastvrijheid van Suriname in de kijker zet, terwijl Sovjet Reizen een zeer ruim reisaanbod biedt ver buiten de grenzen van alleen maar Rusland. Europa komt aan bod bij Italiamania, House of Britain, Bureau Scandinivia en North & Away. De laatste twee in dit rijtje bevestigen het groeiende succes van de noordelijke bestemmingen. Op zoek naar een actieve vakantieformule? Dan zijn Aquafun Vakantiezeilreizen (actief bezig zijn op een zeilende platbodem) en Klopeiner See – Südkarnten (wandelvakanties in het zuiden van de Oostenrijkse provincie Karinthië) zeker iets voor u.

Het Vakantiesalon Antwerpen blijft een spiegel op de wereld, met in eerste instantie de deelname van heel wat officiële nationale diensten voor toerisme, zoals ondermeer Andorra, Groothertogdom Luxemburg, Spanje, Jamaica, Kroatië, India, Turkije, Tunesië, Frankrijk en Tsjechië. Onder de noemer 'Atout France' groepeert het Frankrijkdorp in Hall 2 tal van partners met een aantrekkelijk aanbod. En Tsjechië zet tal van activiteiten rond Pasen in de schijnwerpers. Wereldspelers zoals touroperators Sunjets, Sunworld-Mediterra, Neckermann en Best Tours én gespecialiseerde reisorganisaties komen ruim aan bod. Zo zitten reizen naar Afrika duidelijk in de lift. We pikken er slechts enkele uit: Matoke Tours, Habari Travel, Pro Flight en Explore Namibia, dat zijn actieterrein ook heeft uitgebreid naar Botswana. Voor het Midden-Oosten moet je bij Arthema zijn; Azië specialisten zijn Namaste Reizen, 333 Travel en Sri Tours. Verder scoren nog Centraal- en Oost-Europa goed en verwelkomen de organisatoren dé specialist voor Australië en Nieuw-Zeeland, Aussie Tours.

Wie zijn vakantieplannen actief invult of wie opteert voor een outdoorvakantie geniet in Antwerpen van een brede keuze. Camping en caravanning blijft een succesnummer. Een nieuwkomer in dit segment is Borinrent, verhuurbedrijf van motorhomes. Op hun stand demonstreren ze de camper die speciaal is aangepast aan de noden van rolstoelgebruikers. Een primeur! Ook de avontuurlijke reizen winnen steeds meer terrein. Met Joker, Djoser Divantoura en Asteria Expeditions geven we maar een paar voorbeelden. Aantrekkelijke fiets- en wandelformules vind je ondermeer bij De Vakantiefietser en nieuwkomer op het salon Fly and Bike. Opvallend is het succes van watersporten, meer bepaald duiken, met standhouders Scuba College, Duikcentrum Ludwig Neefs en Dream Holidays Duikvakanties.

Respect voor milieu en lokale culturen is het uitgangspunt bij de reisorganisaties die ecotoerisme en duurzaam reizen promoten. Het vermelden waard zijn hier zeker Tierra Natuurreizen, Anders Reizen, Kris Kras en nog twee nieuwkomers: Mauricio Travels en Mets Travel & Tours Suriname.

Tot de definitie van een geslaagde vakantie horen alsmaar vaker een persoonlijk onthaal en kleinschalige, maar comfortabele accommodaties. B&B's, gastenkamers en gîtes voldoen 100% aan deze verwachtingen. In de categorie B&B's is Dalen Bed & Breakfast nieuw met een hartelijke ontvangst in Dalen, idyllisch dorpje aan de Noorse Bandakfjord. Bezoekers van het Vakantiesalon moeten ook zeker eens langsgaan bij trouwe exposanten Casa Bela Moura (Portugal) en Le Mas des Roches (Frankrijk). Reizen is genieten en ontspannen. Heel wat vakantiegangers kiezen dan ook voor wellness. Een aanrader op dit vlak is het Arosea Life Balance Hotel, pure verwennerij in het hart van de Alpen! Anderen zien een cruise als de ideale relaxformule.

Onbekend is onbemind. Dat gaat zeker op voor ons eigen land. Op het Vakantiesalon Antwerpen ontdekt u de vele troeven van België. Van de kust tot de Ardennen, van de Kempen tot de Voerstreek. Cultuur en shopping in onze steden of genieten van de natuur op het water, in het bos of op de hei. België ten voeten uit dus in Hall 1.

Praktisch: van vrijdag 22 januari t.e.m. woensdag 27 januari 2010.
Antwerp Expo – Jan Van Rijswijcklaan 191 – 2020 Antwerpen
Zaterdag, zondag, maandag en woensdag: open van 10.00 tot 18.00 u
Nocturnes op vrijdag 22 en dinsdag 26 januari: open van 12.00 tot 21 uur.
LADIES' DAY op woensdag 27 januari, gratis toegang voor dames
Meer info op www.vakantiesalon-antwerpen.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER