Medeoprichter Manpower Elmer Winter overleden

Medeoprichter Manpower Elmer Winter overleden op 97-jarige leeftijd
Brussel, 30 oktober 2009 – Elmer Winter, medeoprichter en voormalig voorzitter van HR-groep Manpower Inc., is overleden op 97-jarige leeftijd. Hij opende het eerste uitzendkantoor ter wereld in Milwaukee in 1948.

Pionier van de uitzendarbeid – Elmer Winter wordt geboren in Milwaukee (Wisconsin, USA) in 1912. Na zijn studies economie en rechten stapt hij met schoonbroer Aaron Scheinfeld in de advocatuur. Wanneer ze in 1948 tijd en handen tekort komen om een rechtszaak voor te bereiden, roepen ze de tijdelijke hulp in van een voormalige typiste, die gestopt was met werken om voor haar kinderen te zorgen. Die aanvaardt de opdracht, werkt een aantal dagen stevig door en levert fantastisch werk. Winter en Scheinfeld gaan ervan uit dat wel meer bedrijven af en toe extra mankracht kunnen gebruiken. Zo ontstond het idee om Manpower Inc. op te richten. Wat begon als een noodoplossing groeit uit tot een onderneming van wereldformaat. Vandaag biedt de Manpower-groep een totaalpakket van HR-diensten aan in 82 landen, samen goed voor een jaaromzet van 22 miljard USD.

Bij de viering van 60 jaar Manpower in 2008 drukt Elmer Winter nog zijn verwondering uit over de forse groei van zijn geesteskind Manpower: "Ik had het nooit voor mogelijk gehouden – voorzitter worden van een bedrijf dat ooit vestigingen zou tellen over heel de wereld. Ik was geen uitzonderlijke persoon die voorbestemd was om zo succesvol te zijn. Ik was gewoon een aardige man."

Ondernemer, icoon, filantroop en artiest – Winter is zijn hele leven gepassioneerd gebleven door werk, opleiding en kansen creëren. Zelfs wanneer hij al op pensioen is, blijft hij trouw aan Manpowers aandacht voor de waardigheid van mensen en de betekenis van werk in hun leven. Hij houdt zijn bureau op het internationale hoofdkwartier in Milwaukee en verwelkomt er als kranige negentiger nog regelmatig bezoekers en nieuwe medewerkers. "Elmer Winters pioniersmentaliteit en betrokkenheid maken van hem tot op vandaag een icoon en een bron van inspiratie voor de duizenden werknemers van Manpower wereldwijd," voegt Philippe Lacroix, Managing Director van Manpower Belgium, toe. Behalve als ondernemer zal Winter ook herinnerd worden als geëngageerd filantroop, auteur van talrijke boeken en artikels, schilder en beeldhouwer.

Over Manpower
Manpower (NYSE: MAN) is een van de wereldleiders en een erkende referentie in de HR-sector. Het bedrijf is opgericht in 1948 en heeft een jaaromzet van 22 miljard US-dollar. Met een complete waaier van diensten en oplossingen voor elke fase in de tewerkstellingscyclus helpt Manpower zijn klanten het meeste te halen uit de continu veranderende wereld van werk. De groep is gespecialiseerd in rekrutering en selectie van vast en tijdelijk personeel, outsourcing, personeelsevaluatie, opleiding, outplacement en organisatieadvies. Met zijn ver doorgedreven aandacht voor kwaliteit, efficiëntie en kostenreductie stelt Manpower zijn klanten in staat hun productiviteit te verhogen en zich op hun corebusiness te concentreren. Zijn netwerk van 4.100 kantoren in 82 landen en gebieden is op jaarbasis goed voor zo'n 400.000 klanten uit de meest uiteenlopende sectoren, van KMO tot grote internationale ondernemingen. In België telt Manpower meer dan 80 generalistische en gespecialiseerde kantoren. Manpower is actief onder de merknamen Manpower, Manpower Professional, MBS, Elan, Jefferson Wells en Right Management. www.manpower.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here