11.11.11 West-Vlaanderen hamert voor Waardig Werk

11.11.11 voert de komende weken actie voor Waardig Werk in Noord en Zuid. Met hamers en spijkers vragen ze de Belgische politici aandacht voor een leefbaar loon, goede werkomstandig-heden en arbeidsrechten. De helft van de 3 miljard werkende mensen in de wereld verdient minder dan 1,5 euro per dag. Ze laten de fabrieken draaien en werken zich kapot, 12 uur per dag, 7 dagen op 7. Ze produceren onze gsm's, onze jeans, onze sportschoenen en het speelgoed voor onze kinderen. Maar zelf blijven ze arm. En als ze zwanger, ziek of oud worden, staan ze op straat zonder inkomen. Waardig werk. Het is iets dat we allemaal willen.

In West-Vlaanderen bent u meer dan welkom tijdens één van volgende acties: Maandag 26 oktober om 20.00u. Hameractie bij de start van de gemeenteraad in Diksmuide. Burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden worden uitgenodigd om op de nagelblok te hameren voor waardig werk en de petitie te ondertekenen. Stadhuis Diksmuide, Grote Markt. Woensdag 28 oktober van 6.30 tot 8.30u. Hameractie bij het station in Wevelgem. 11.11.11 Wevelgem bedeelt koffie en nodigt de reizigers uit om de petitie te ondertekenen en een nagel te kloppen in een houtblok Station Wevelgem, Stationsstraat 3. Zaterdag 31 oktober van 8.00 tot 11.00u. Hameractie op de Zaterdagmarkt in Waregem. In Waregem voert 11.11.11 actie, samen met de Wereldwinkel, het ACV, chiro Gewest Oe Est en de dienst internationale samenwerking. De marktbezoekers worden uitgenodigd om een spijker te kloppen op de kaart van Waregem en om de petitie te ondertekenen. Ze worden intussen getrakteerd op een kleine versnapering en een koffie. Markt Waregem.

Sinds 11.11.11 vorig jaar haar campagne voor waardig werk begon, is door de crisis alleen nog maar duidelijker geworden hoe belangrijk onze job voor ons is. In de landen in het Zuiden is dat niet anders. En wie daar, al dan niet door de crisis, zijn job verliest, kan niet op dezelfde vangnetten rekenen als wij. Er is immers nauwelijks sprake van vervangingsinkomsten zoals bij ons. Bovendien zijn er sinds vorig jaar nog eens 200 miljoen werkende armen bijgekomen. Mensen die wel werk hebben, maar nog moeten rondkomen met minder dan 1,5 euro per dag. Werken en straatarm blijven, dat klopt niet. Gelukkig kunnen we daar iets aan doen. In het Zuiden brengen organisaties mensen samen om te strijden voor arbeidsrechten, voor waardige arbeidsomstandigheden en voor een leefbaar loon. 11.11.11 steunt deze organisaties. In het Noorden pleiten we voor betere regelgeving voor bedrijven en overheden, om zo waardig werk te kunnen afdwingen. De campagne Waardig Werk is een samenwerkingsverband tussen 11.11.11, ABVV, ACLVB, ACV, FOS, Oxfam Solidariteit en Wereldsolidariteit Alle informatie over de campagne voor Waardig werk vind je via de website http://www.waardigwerk.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here