Opnieuw Dobbel Palm voor de eindejaarsperiode.

PALM Breweries, de grootste familiale en onafhankelijke brouwer van België, maakt er een erezaak van om tijdens de eindejaarsperiode hét feestbier Dobbel PALM aan te bieden! Meester-brouwer, Alfred Van Roy, lanceerde 62 jaar geleden Dobbel PALM, het was bedoeld als een feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. "Hij bood het zonder meerprijs aan, als attentie, om deel te nemen in de feestvreugde. Het bier was zo succesvol dat hij het later rond de eindejaarsperiode op de markt bleef brengen. Zijn opvolger, Jan Toye, zet deze mooie traditie verder" zegt Peter Buelens van PALM Breweries. Het populaire eindejaarsbier Dobbel PALM, waar elke bierliefhebber naar uit ziet, zal vanaf 26 oktober in flessen en vaten beschikbaar zijn. Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, met een nog meer uitgesproken mout- en hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 6 % hét ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen.

En met "RODENBACH Vintage 2007 Limited edition" verwent RODENBACH verwent bierliefhebbers. Deze RODENBACH Vintage met een alcoholvolume van 7% is het resultaat van de creativiteit van de passionele RODENBACH brouwers. Dit uitzonderlijk Vlaams rood bruin bier van gemengde gisting dankt haar uniek karakter aan de rijping op handgemaakte eikenhouten foeders, waarvan sommige ouder dan 150 jaar zijn. "Deze exclusieve "RODENBACH Vintage heeft gedurende twee jaar gerijpt en resulteert in een superieure RODENBACH Grand Cru met een zacht-zure smaak en complexe, intense fruitigheid met een zeer lange afdronk net als een Grand Cru wijn" zegt Peter Buelens. In totaal werden er 40.000 flessen van 75 cl onder kurk gebotteld, hiervan worden 30.000 flessen geëxporteerd naar de USA. In België zijn deze flessen te koop via de gespecialiseerde bierhandel en de bezoekershop bij RODENBACH en PALM.

RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.
RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.
RODENBACH werd erkend als traditioneel Vlaams streekproduct en draagt sindsdien het VLAM-label: Vlaams Streekproduct. www.streekproduct
Link: www.palmbreweries.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here