Verdachte van moord hakte armen moeder af

Op 4 februari sloeg de 42-jarige Roland Z. zijn eigen moeder eerst dood met een ijzeren steeksleutel. Daarna sneed hij haar in de hals en keel om het gedeeltelijk van haar huid los te maken. Met een hakbijl hakte hij de armen van het lichaam. Het was dat nodig omdat Z. kleding van de huid van zijn moeder wilde maken. Na de moord liep de verdachte 's nacht anderhalf uur lang door Vlaardingen, met de huid om zich heen gewikkeld. Hij was toen in verwarde toestand, terwijl hij allerlei bijbelteksten opzegde.

Ook de politie had in eerste instantie niet in de gaten waarmee ze te maken hadden .Z. werd alleen maar aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Pas op het bureau is maar opgemerkt dat de man mensenhuid droeg. Een politiearts constateerde later dat het ongeveer vijftien kilo huid met vetweefsel was.

De man vindt het zelf ook gruwelijk wat hij met zijn moeder heeft gedaan. Volgens de advocaat heeft hij het wel bewust gedaan. Ondanks het misdrijf omschrijft de advocaat Roland Z., een voormalig computerexpert, als een normale, vriendelijke en intelligente man waarbij je niet het verschil zou merken tussen hem en een normaal iemand. De man zal onderzocht worden en nadien voor de rechtbank moeten verschijnen. Aldus het ANP en andere media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER