Bemanning en crew vliegtuig op de vuist in volle vlucht

De bemanning van een Indiaas lijnvliegtuig is afgelopen zaterdag onderling slaags geraakt. Het incident brak uit boven Pakistan toen een lijnvliegtuig van Air India van de Arabische Emiraten naar Delhi vloog De cockpit van de Airbus bleef tijdens het incident enige tijd onbemand, terwijl het toestel met 160 passagiers en 7 bemanningsleden op circa 10.000 meter hoogte vloog.

Een 24-jarige stewardess had de piloten beschuldigd van ongewenste intimiteiten, aldus de krant Times of India. Daarop kwam het tot een vechtpartij, eerst in de cockpit en vervolgens in het gangpad voor de ogen van de passagiers. De piloten zeggen dat de klacht een afleidingsmanoeuvre was om een klacht tegen iemand van het cabinepersoneel te camoufleren. Volgens getuigen begonnen de problemen kort voor het vertrek toen twee leden van het cabinepersoneel verbaal agressief werden.

Het incident wordt onderzocht, aldus luchtvaartmaatschappij Air India zondag. De twee piloten en het cabinepersoneel blijven geschorst tot het incident opgelost is. De stewardess en de copiloot hebben bij het incident kneuzingen opgelopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here