Kinepolis Gent krijgt facelift 28 jaar na opening Decascoop

28 jaar na de opening van Decascoop kreeg Kinepolis Gent (zoals Decascoop nu heet) een grondige facelift. De moderniseringswerken werden vandaag 25 september afgerond. De inkomhal werd gesloopt, en heeft nu plaats gemaakt voor een gigantische, vernieuwende infrastructuur, naar het ontwerp van architectenbureau ESTE. Net op tijd voor het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen, dat op 6 oktober aanvangt.

De bezoeker komt vanaf nu binnen via een indrukwekkende inkompartij met de nieuwste snufjes, innovaties en voorzieningen. De hoofdinkom werd grondig gerestyled, en straalt nu nog meer glamour, ruimte en harmonie uit. 18 hightech automatische kassa's deden er hun intrede. In de ruime selfservice shops kunnen bezoekers terecht voor een breed gamma aan snacks. Van de 12 zalen zijn er 10 digitaal. In 2 van de digitale zalen vinden 3D voorstellingen plaats. De digitalisering van het bioscoopmedium zorgt voor een betere geluids- en beeldkwaliteit, en biedt een breder programmatieaanbod met heel wat nieuwe entertainmentmogelijkheden. Het digitale aanbod van evenementen dat al dan niet live het grote scherm haalt, zoals opera's, theaters, televisiereeksen, concerten en sportwedstrijden, kent een boeiende ontwikkeling en wekt toenemende interesse van het publiek.

Met een B-to-B-ruimte van 336 m², goed voor 600 genodigden, komt Kinepolis Gent tegemoet aan de grote vraag van bedrijven naar ruime, goed bereikbare en professioneel uitgeruste congres- en receptieruimtes in Gent. Via de aangepaste congresinfrastructuur en -service, intensieve mediacampagnes en succesvolle partnerships wordt Kinepolis Gent sterker dan ooit als B2B-locatie gepromoot. Naast de inkompartij komen volgend jaar 88 studio's en appartementen, een bouwproject in samenwerking met de Groep Blijweert. Achteraan het gebouw zijn 50 appartementen voorzien in 2011.

Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september worden Kinepolis liefhebbers in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van de nieuwe look van Kinepolis Gent. Een filmbezoekje kost dan slechts 3 euro per ticket, en elke bezoeker ontvangt een waaier aan voordeelbonnen. Op het feestprogramma staat ook een reeks verrassende animaties. Meer info omtrent het publieke feestprogramma op www.kinepolis.com/gent

Decascoop zag het licht in 1981 dankzij Albert Bert, medeoprichter en bezieler van Kinepolis Group. Decascoop was op wereldniveau revolutionair en bracht een ware kentering teweeg in het voordien tanende bioscoopbezoek. Een baanbreker voor het succesvolle Kinepolis-concept dat zich zou ontwikkelen in België en Europa. De bioscoop nam het voortouw in tal van innovaties op beeldtechnisch, geluidstechnisch en conceptueel niveau. In 2007 kregen alle bioscoopzetels een nummer, en sindsdien kan de Gentse filmliefhebber vooraf (al dan niet online) zijn zetel reserveren. Inmiddels mocht Decascoop, nu Kinepolis Gent, maar liefst 35 miljoen filmliefhebbers verwelkomen. Met zowat 1,3 miljoen bezoekers per jaar, 30 vaste en gemiddeld 60 tijdelijke medewerkers, speelt Kinepolis Gent een primordiale rol in het Gentse stads- en studentenleven en de Gentse economie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here