Antwerpse opera zet deuren open voor de hele familie.

In 1909 was het operagebouw in Antwerpen volledig afgewerkt, nu honderd jaar later worden de deuren wijd opengezet. Op zaterdag 10 oktober kan je in alle hoeken van het Antwerpse operagebouw komen kijken, je laten fotograferen als een echte diva of een stukje decor op de kop tikken. Op de koop toe zijn er gratis tickets het middagconcert Mozarts Liefdesperikelen en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Alle praktische info over Open Opera vind je hier.

Op 10 oktober bruist de opera nog meer dan anders. Een van de publiekstrekkers zijn natuurlijk de rondleidingen achter de schermen. Tussen 12 en 15 uur kan je in het gebouw aan de Frankrijklei terecht voor rondleidingen. Met een praktisch gidsje in de hand volg je een parcours doorheen het hele operagebouw. Zo kan iedereen op eigen tempo alle geheimen ontdekken van de opera en wat er bij het maken van een opera allemaal komt kijken. Daarnaast heeft de opera nog andere verrassingen in petto. Je kunt je laten fotograferen in een echt operakostuum en in een operadecor.

Wie ook een stukje decor in huis wil halen is welkom op de Opera Outlet. Helmen, speren, decorstukken, stoeltjes, tafels of partituren. Het werd een grote schoonmaak en alles moet de deur uit tegen zachte prijzen. 's Avonds om 19 uur worden de grote stukken per opbod verkocht op het zijtoneel. Heb je zin in je favoriete aria? Dan kan je terecht in onze operajukebox, waar op eenvoudig verzoek elk nummer, uit een lijst, live gezongen wordt. Uiteraard is er veel muziek met als hoogtepunt een gratis familieconcert: Mozarts Liefdesperikelen. Huis en koordirigent Yannis Pouspourikas loodst iedereen van 6 tot 106 jaar door de mooiste amoureuze melodieën van Mozart. Op de dag zelf geeft de opera maar liefst 400 kaarten gratis weg. Het concert begint om 16 uur. Maar er is nog veel meer. Kinderworkshops, kindervoorstellingen en miniconcerten. Het complete programma kan je hier downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here