Verkoop schoolartikelen lijdt niet onder maximumfactuur.

De verkoop van schoolartikelen is volop gestart. Fun stelt nu al de eerste trends vast. De vraag naar schoolspullen is nauwelijks gedaald, hoewel de scholen zelf veel gratis beschikbaar moeten stellen. Opvallend is dat in de lederwaren de licenties zeer belangrijk zijn en blijven. Trendy producten en de herbruikbare boekenkaft zijn 'in'. De vraag naar schoolspullen leidt amper onder het feit dat de scholen gratis schrijfgerief ter beschikking stellen van de kinderen.

Bart Coeman, bestuurder van Fun: "De vraag naar schoolgerief is niet verminderd. Kinderen voelen duidelijk de nood om hun eigen spullen mee te nemen naar school. Ze willen immers bij de groep horen en daar horen ook welbepaalde merken bij. En Fun heeft een zeer ruim aanbod aan schoolgerief en lederwaren. Ons assortiment is zo opgebouwd, dat elk gezin bij Fun terecht kan, welk budget er ook beschikbaar is. We merken ook dat veel gezinnen de aankopen voor school spreiden over de twee maanden vakantie. Maar de drie laatste weken van augustus en de eerste week van september blijven de piekperiode."

Het succes van licentieproducten, vooral bij de boekentassen en de mappen, is zeer opvallend. De meisjes zijn helemaal weg van Hello Kitty. Het succes van dit lieve Japanse poesje werd al in het voorjaar aangekondigd. Verrassend is het succes van Ben 10 bij de jongens tot het derde studiejaar. Oudere jongens grijpen meer naar O'Neill, Jansport en de laatste tijd bijzonder veel naar Dakine, een rugzakkenlijn die zeer in trek is bij jongens. Meisjes vanaf het vierde leerjaar zijn dol op paarden. Mappen met paarden (maar ook hondjes of poesjes) gaan als zoete broodjes over de toonbank. Eenzelfde succes merkt Fun voor de licentie Amika van Studio 100. Het Belgische merk Kipling blijft zeer goed verkopen en heeft het imago gekregen van betaalbare en betrouwbare kwaliteit. De boekentas wordt nog steeds gevuld met klassieke schoolspullen zoals lijmstiften van Pritt, balpennen van Bic en correctielinten van Tipp-Ex.

Stabilo herhaalt het succes van zijn ergonomische vulpennen met het vulpotlood Stabilo's move easy ergo. De potloden liggen dankzij de rubberen greep en het kleine formaat zeer goed in de kinderhand. Er bestaan uitvoeringen voor links- of rechtshandigen. In de verpakking zit ook een ergonomische gom en een slijper voor de potloodvullingen. De Stabilo's move easy ergo is beschikbaar in verschillende trendy kleuren. Nieuw dit jaar is de herbruikbare boekenkaft van het Nederlandse merk dresz. Met deze rekbare boekenkaft kaft je een boek in amper 10 seconden. Leg je boek met de kaft naar boven, schuif de hoes over de beide kanten en klaar! Deze slijtvaste bescherming is herbruikbaar en bestaat in effen kleuren of met te gekke motieven. Er zijn twee maten: tot A5 voor kleine boeken en agenda's en tot A4, geschikt voor de meeste schoolboeken. Is de kaft vies, dan kan ze zo in de wasmachine op 40 graden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here