Update. Brand in het Kanunnik Triest-rusthuis te Melle.

Gisterenavond 6 augustus'09, omstreeks 20 uur heeft een brand het leven gekost aan negen bewoners van het Kanunnik Triest-rusthuis te Melle. Ook vier hulpverleners werden bij de reddingswerken gewond
Gisterenavond 6 augustus'09, omstreeks 20 uur heeft een brand het leven gekost aan negen bewoners van het Kanunnik Triest-rusthuis te Melle. Ook vier hulpverleners werden bij de reddingswerken gewond.

Door de koelbloedige reactie van het personeel, de hulpdiensten en ook door hulp van de omwonenden konden de overige bewoners tijdig in veiligheid worden gebracht. De meest zorgbehoevende ouderen werden deels overgebracht naar ziekenhuizen, deels naar woon- en zorgcentra in de omgeving. Enkele van de meest valide bejaarden kregen tijdelijk onderdak bij familie.

Het rusthuis is een modern nieuw gebouwd woon- en zorgcentrum, 10 jaar oud en erkend is voor 92 woongelegenheden, waarvan 59 met een bijzondere erkenning als rust- en verzorgingstehuis. Naast afdelingen voor zwaar zorgbehoeven bejaarden is er ook een afdeling voor dementerende ouderen. De brand is ontstaan op de tweede verdieping van het rusthuis en gevolgd door een felle rookontwikkeling.

De rookontwikkeling is de directe oorzaak voor het overlijden van de negen bewoners.

De instelling is tijdelijk volledig ontruimd. Vandaag zal het crisiscomité, onder leiding van de provincie gouverneur André Denys, beslissen wanneer het woon- en zorgcentrum weer wordt geopend. Aan familie, personeel en hulpverleners wordt psychologische bijstand verleend.

Familieleden die vragen hebben over de brand kunnen terecht op het nummer 09 210 59 90
Zorgnet Vlaanderen wil hierbij zijn deelneming betuigen aan de families van de ouderen die tijdens de brand om het leven kwamen. Onze dank gaat uit naar het personeel van de woon- en zorgcentra en de ziekenhuizen die instaan voor de onmiddellijke opvang van de bij hen overgebrachte ouderen.

Ook willen wij onze steun betuigen aan het bestuur, de directie en het personeel die ondanks hun goede zorgen niet bij macht waren dit onheil te voorkomen.

Zorgnet Vlaanderen staat ter beschikking voor verdere hulp en ondersteuning van het bestuur en de directie van het Kanunnik Triest- Rusthuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here