Slotwandeling juni wandelmaand WZC Quietas Dilbeek groot succes.

Slotwandeling juni wandelmaand WZC Quietas Dilbeek groot succes. - IMG 20180626 141750707(Foto: WZC Quietas)

-Dilbeek 26 juni 2018- De rusthuizengroep Armonea daagde haar rusthuizen uit om van de maand juni een wandelmaand te maken. Dit omdat bewegen goed is voor de bloedcirculatie, de spieren en voor de hersenen. Maar vooral omdat wandelen plezant is voor jong en oud.

WZC Quietas in Dilbeek had in de maand juni 10 wandelmomenten georganiseerd waarbij bewoners een mooie wandeling in Dilbeek konden maken. Naast deze wandelmomenten konden de bewoners ook zelfstandig op stap gaan met familie, vrienden of met elkaar. Hiervoor had het animatie team 5 wandelroutes geselecteerd rond het WZC welke de bewoner, met behulp van een geplastificeerde kaart, kon afleggen. Per wandeling die de bewoner aflegde kreeg deze een stempel op zijn wandelkaart. Een volle wandelkaart kon omgeruild worden voor een gratis ijsje.

Slotwandeling juni wandelmaand WZC Quietas Dilbeek groot succes. - IMG 20180626 143144478 HDR(Foto: WZC Quietas)

Op 26 juni vond de fantastische en warme slotwandeling plaats. Een groot evenement waarbij 108 bewoners, gesteund door lagere school Jongslag, kleutertjes van Sint—Alena, brandweer, politie en andere  verenigingen van Dilbeek en omstreken, de straat optrokken voor een wandeling van een kleine 2km. In totaal waren er 526 deelnemers. De wandeling werd geopend door de schepen van senioren, Diane Van Hove, en schepen van sport Anneleen Van den Houte. Bij aankomst werden de bewoners getrakteerd op een muzikaal optreden van E-Line en een lekker glaasje cava of fruitsap. Ook de kinderen kregen een welverdiend ijsje.

Slotwandeling juni wandelmaand WZC Quietas Dilbeek groot succes. - IMG 7267(Foto: WZC Quietas)

Een mooi en succesvol evenement waardoor de bewoners contact blijven houden met de gemeenschap en duidelijk aantoonden dat ze erbij horen. De directie dankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en er mee aan geholpen heeft om er voor de bewoners van WZC Quietas een onvergetelijke dag en maand van te maken. In totaal werd er in de maand juni meer dan 1600km bij elkaar gestapt… Afspraak volgend jaar hopend op even mooi weer als vandaag.