Jongerenfuif Zottegem is initiatief bisschop Gent

De LUCky Party is een uniek concept in het Zottegemse dat tot stand kwam door een paar leerkrachten van de secundaire scholen en enkele studenten die samen rond de tafel zaten, voorgezeten door de deken van Zottegem, E.H. Karel Cottenie. Na enig getouwtrek kwam de LUCky Party uit de bus. Het was wel degelijk mgr. Luc Van Looy, bisschop van Gent, die in een brief gericht aan het dekanaat Zottegem, voorstelde om een massa-evenement te organiseren voor jongeren.

De bisschop wil hierbij aantonen dat "Kerk" niet altijd geassocieerd moet worden met de stereotiepe beelden die jongeren er van hebben. Mgr. Luc Van Looy zal op vrijdag 29 april ook aanwezig zijn op de LUCky Party, die enerzijds naar hem genoemd werd (LUC-ky) en schuwt de confrontatie met de jongeren allerminst.

Deze spetterende fuif is voor iedere leeftijd en wordt trouwens in goede banen geleid door Lieven Batjoens, DJ van dienst, en ondermeer bekend van de jaarlijkse bals van studentenvereniging Moeder Egmont.

De opbrengst van de fuif gaat volledig (!) naar VZW Koester, de tak van het kinderkankerfonds die kinderen met een terminale vorm van kanker begeleiden. VZW Koester kwam al naar de Zottegemse scholen om uitleg te geven over hun werk. Het is niet de bedoeling van de organisatie om de winst van de fuif te behouden en geeft graag een organisatie als Koester een duwtje in de rug, zeker met het recente overlijden van het 15-jarig meisje Debby Delsaute – leerling aan het OLV-College Zottegem – die begeleid werd door Koester.

De "LUCky Party" is 29 april 2005 in zaal Bevegemse Vijvers te Zottegem

Het concept
Een avond met live-music en een spetterende fuif achteraf is een zelden voorkomend concept in Zottegem, of je moet al naar de dancings gaan. Tegen de spotprijs van 3 euro in voorverkoop en 4 euro aan de kassa biedt de LUCky Party 2 optredens van Zottegemse kwalitatieve makelij aan, gevolg door een spetterende fuif met professionele DJ, licht- en geluidsinstallatie. Bovendien is dit slechts de derde fuif in de ruime zaal Bevegemse Vijvers dit jaar, na het bal van Moeder Egmont en de HUDO-fuif.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here