De heksenjacht tegen Siegfried Bracke

Het Vlaams Belang zegt in een persmededeling dat ze verwonderd en geschokt zijn over de nieuwe VRT-richtlijnen betreffende de behandeling van het Vlaams Belang door de VRT. Officieel heet het dat de VRT nieuwe richtlijnen wil na de racismeveroordeling, maar in de praktijk weet iedereen dat de VRT-leiding de mond wil snoeren van een aantal VRT-journalisten die het Vlaams Belang willen behandelen zoals iedere andere partij.
  
Reeds geruime tijd is in VRT kringen – zeker na de omvorming van Vlaams Blok naar Vlaams Belang – een grote discussie aan de gang over de behandeling van het Vlaams Belang. De heksenjacht die momenteel gevoerd worden tegen Siegfried Bracke, die het aandurfde om in een Humo-interview te stellen dat de VRT het Vlaams Belang als een gewone partij moest behandelen en desbetreffend de daad bij het woord voegde, moet enkel dienen om andere journalisten die Bracke's mening delen, te intimideren en op andere gedachten te brengen. 

Bepaalde journalistieke kringen in Vlaanderen, aangevoerd door de VRT-top, tonen zich opnieuw van hun meest ondemocratische en intolerante kant. In opdracht van hun partijpolitieke zetbazen moet de VRT-top blijkbaar kost wat kost het "Cordon Mediatique" handhaven.Fractieleider Filip Dewinter zal morgen n.a.v. het vragenuurtje in het Vlaams Parlement mediaminister Geert Bourgeois ondervragen over de nieuwe VRT-richtlijnen en het incident Bracke. In de Commissie Media van het Vlaams Parlement eist het Vlaams Belang een hoorzitting met de VRT-top (het Vlaams Belang beschikt over 1/3 van de leden, dus kan zo'n hoorzitting eisen) over de nieuwe VRT-richtlijnen en het incident Bracke.  

De vertegenwoordigers van het Vlaams Belang in de Raad van Bestuur van de VRT vragen een dringende bijeenkomst van de Raad van Bestuur.Morgen zal een delegatie van Vlaams-Belangparlementsleden een protestactie houden aan de ingang van de VRT omstreeks 10.00 uur. Bron: persbericht – Vlaams Belang

Opdrachten voor "partij-politieke organisaties" kunnen voortaan niet meer zonder goedkeuring van hogerhand zegt de Vrt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here