De koning van de marktkramers wordt ridder

De Vlaamse charme zanger Eddy Wally blijft het goed doen; Hij krijgt volgende week het ereteken van Ridder in de Leopoldsorde van zijn geboortestad Zelzate. The Voice was voordien al ereburger van Zelzate. Eddy begon als kleine man als accordeonist en koorknaap. Naast zijn bedrijvigheid op de markt als "sacochenverkoper" werd zijn grootste succes "Cherie" waarvan 100.000 exemplaren over de toonbank gingen.

Eddy Wally geldt al vele jaren als schoolvoorbeeld van Bekende Vlaming. Wally is ook bekend buiten België. Hij heeft een fanclub in Nederland, en is zelfs bekend in het Verenigd Koninkrijk door zijn regelmatige verschijningen in het programma Eurotrash (Eurorommel).Hij trad ook al verschillende keren op in China (waarvoor hij Chérie in het Chinees vertaalde naar Baobei), Duitsland, Australië, Zuid-Afrika en Rusland. In de jaren zeventig was hij verschillende keren in Las Vegas.

Eddy's grote uitschieters in de hitparade zijn: 'Rode Rozen (1967), het door Eddy zelf geschreven 'Als Markkramer Ben Ik Geboren' (1969). 'Dans Met Mij Die Laatste Tango' (1969), 'Ons Huis Is Zo leeg Zonder Jou' (1974) en 'Marinella' (1975).

LAAT EEN REACTIE ACHTER