Ishtar in concert

'From Europe with Love!' is het nieuwste programma van Ishtar, het collectief dat eerder al verraste met TroubAmour. De eigenzinnige mix van authentieke liefdesliederen uit de schatkamers van de Europese volksmuziek is rijkelijk aangevuld met nieuw muziek- en tekstmateriaal van Michel Vangheluwe. Geïnspireerd door het onuitputtelijke thema van de liefde kwamen pareltjes van liederen tot stand, melodieën die je onverwachts vastgrijpen en niet meer loslaten. Ze zijn sober, ontdaan van ballast, gepolijst door de bergrivier die tijd heet.

Elk lied is een verhaal, elke melodie een getuigenis: geliefden hebben sinds mensenheugenis gecommuniceerd over hun diepste gevoelens door erover te zingen.

Met 'From Europe with love!' distilleert Ishtar die universele boodschap en giet het gevonden elixir in een verrassend nieuwe muzikale vorm. Hierbij wordt de oorspronkelijke bedoeling nooit uit het oog verloren: via de intuïtieve taal van muziek contact maken met een dieper gevoelsniveau. … muziek om van te genieten, heerlijk gezongen in de oorspronkelijke of nieuwe taal …

Bezetting voor deze voorstelling (10 muzikanten)
Soetkin Baptist – zang
Ann Vandaele – zang
Els Vandaele – zang
Marleen Vandaele – viool
Korneel Taeckens – altviool, percussie
Hans Vandaele – cello, zang
Lode Cartrysse – hobo, althobo
Frank Markey – klarinet, saxen, tamboer
Karel Vercruysse – gitaar
Michel Vangheluwe – contrabas, piano, arrangementen, composities

Zondag 15 februari 2009 om 15u00
Groenzaal – Lange Boomgaardstraat – Gent
Ticketreservatie tel.: 09 233 77 88 of via www.uitbureau.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER