Orgasme zorgt voor de aanmaak van hersencellen

Een orgasme geeft je niet alleen een prettig gevoel, het zorgt ook voor de aanmaak van hersencellen. Zo blijkt uit een Canadees onderzoek met muizen. De neuroloog Sam Weiss deed onderzoek naar het hormoon prolactine, een stof die vrijkomt in de hersenen na het orgasme. Hij concludeerde dat prolactine verantwoordelijk is voor de aanmaak van nieuwe hersencellen. Prolactine kan de oplossing zijn voor ziektes als Parkinson en Alzheimer. Van dopamine is tevens bekend dat het in het brein vrijkomt en dat seksuele opwinding veroorzaakt. Meer vervolgonderzoeken zou wellicht een eerste stap zijn richting 'orgasmepil'.

Ontspanning.

Tijdens het seksen en op weg naar het hoogtepunt spelen er meer chemische processen in het hoofd af dan we op het eerste zicht kunnen vermoeden. Het ziet er naar uit dat orgasmen in staat zijn om hersencellen aan te maken. En dat stemt wetenschappers hoopvol.

Ziekten.

Een verrassende uitkomst is ook dat de kleine hersenen (het cerebellum) zeer actief zijn tijdens een orgasme. Dat is nog nooit eerder aangetoond. Waar de kleine hersenen voor dienen, zijn wetenschappers nog niet over uit.

Het heersende idee is dat het cerebellum voornamelijk lichaamsbewegingen aanstuurt. Maar bij vrouwen die een orgasme 'faken', en dus dezelfde bewegingen maken, was géén activatie in dat hersendeel zichtbaar. Dat is een aanwijzing dat de kleine hersenen eerder betrokken zijn bij emotionele controle. http://www.hulporganisaties.be/

LAAT EEN REACTIE ACHTER