Eerste Vlaamse groepsblog van start

Vandaag op één april gaat de eerste Vlaamse groepsblog van start zegt Dominiek Leenknecht de drijfveer achter deze nieuwe weblog. De website zelf is vrijwel helemaal klaar. Enkel achter de schermen moeten er nog een aantal zaken geprogrammeerd worden die het "administratief gedeelte" vlotter laten verlopen. Maar dit zijn uiteraard gebreken waar de bezoeker in eerste instantie niets van zal merken.

Ook het "startteam" voor deze weblog staat te trappelen van ongeduld om op de nieuwe groepslog aan de slag te kunnen. Op vandaag werden er probleemloos 20 mensen gevonden (vooral een aantal reeds-bloggers, maar ook een paar totale nieuwelingen) die zich maar al te graag achter dit nieuwe project scharen. De meeste daarvan gaan schrijven, ééntje gaat zich stripverhaal-gewijs laten gaan en sommigen zullen nu en dan een fotografisch postje brengen.

Daarnaast zal de nabije toekomst vermoedelijk ook tot auditieve en videografische weblog-berichten leiden.De voornaamste voordelen, die wij momenteel in een groepslog zien, zijn de volgende: – Indien een weblogger tijdelijk last heeft van inspiratieloosheid, geen toegang heeft tot het internet, of gewoonweg "geen spannende verhalen te vertellen heeft", dienen de overige webloggers als "sociaal vangnet". De weblog hoeft niet stil te liggen (doordat er een paar dagen geen nieuwe berichtjes on-line komen), noch wordt deze artificieel in leven gehouden met "flauwe, ongeïnspireerde berichtjes" (al was het maar om de lezer te tonen dat de weblogger in kwestie er nog steeds is). Op dit vlak biedt een groepslog een groot voordeel t.o.v. een kleine, individuele weblog.

Meerdere en verschillende webloggers (qua interessesfeer en schrijfstijl) zal ongetwijfeld resulteren in een weblog met een meer variërende en afwisselendere inhoud. Daarnaast kan elk van hen zich op "zijn specialisatie" of op "wat hij/zij het liefste doen of beste kan" toeleggen..Het wordt plezanter en vertrouwder voor de schrijvers maar bovenal ook afwisselend voor de lezers.

Bovendien kunnen een paar loggers desgewenst eens iets "in team" gaan doen. Een columnist en een fotograaf die samen een evenement gaan bijwonen en dit in onderlinge wisselwerking dan gaan "verslaan" op de weblog bijvoorbeeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here