...

Eerste City Light Run door Aalst-Centrum

Eerste City Light Run door Aalst-Centrum - light runSD&P en VZW Maspoe organiseren eerste City Light Run door Aalst-Centrum

Op vrijdag 21 april om 21u ’s avonds wordt het startschot gegeven van de eerste City Light Run in Aalst. Start en aankomst bevinden zich op de Hopmarkt. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er in waves gestart worden. Anders dan de meeste andere loopwedstrijden richt deze avondloop zich op de recreatieve sporter. Zo kunnen vanaf 21u15 ook wandelaars het uitgestippelde parcours volgen.

Medeorganisator SD&P vond een stadsloop de ideale manier om Aalst letterlijk eens op een andere manier te belichten. Verschillende pleinen en straten werden de voorbije jaren heraangelegd en daarbij werd ook de verlichting onder handen genomen. Alles kadert binnen een groots lichtplan voor de stad. Met de uitrol van dat plan wil men een nachtbeeld creëren dat de veiligheid verhoogt en de mensen aanzet om Aalst te ontdekken en te beleven. De partij vond in Maspoe de ideale partner om dit alles praktisch te organiseren.

Het wordt een omloop van ruim 6 km. Niet alleen passeert men langs de mooist verlichte pleinen van onze binnenstad, zoals het Vredeplein en het Keizersplein. Ook een aantal charmante – soms vergeten – parkjes, waaronder het park Schelfhout, en niet-alledaagse gebouwen maken deel uit van het parcours. Zo loopt men dwars doorheen verschillende scholen, het administratief centrum, de OLV Ter Druivenkapel op het Werfplein en de cafetaria van de carnavalswerkhallen. De deelnemers zullen zelf ook één grote lichtslang creëren.

Inschrijven kan via de website: www.citylightrun.be. De inschrijvingsprijs vooraf bedraagt 8 Euro. Ter plaatse is het 10 euro. In deze prijs zit ook een leuk cadeautje inbegrepen. SD&P koppelde bovendien ook een goed doel aan het evenement: Per deelnemer gaat er 1 Euro naar scoutsgroep AKABA Aalst. Akabe staat voor ‘Anders Kan Best’ en is een scoutsgroep voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.