Nieuwe kookgids met snelle en gezonde gerechten voor studenten

febeNieuwe kookgids met snelle en gezonde gerechten voor studenten

“Op kot eet ik vaak gezonder dan thuis”

Eten studenten elke dag pita andalouse, friet uit de Overpoort of diepvrieslasagne? Zeker niet. Crejaksie, de jeugdorganisatie van de Liberale Mutualiteit (LM), weerlegt het vooroordeel met een nieuwe kookbijbel voor studenten. In ‘Koken op kot’ staan gezonde, snelle gerechten die straks van pas kunnen komen in de drukke blok- en examenperiode.

Veggiegerechten, lekkere pasta’s en gezond examenfood. Studenten vinden zeker hun gading in de hippe ‘Koken op kot’. LM Oost-Vlaanderen legde de brochure voor aan vier jongeren die in Gent studeren. Febe, Silke, Aster en Amber kozen elk hun favoriete gerecht en motiveerden die keuze.

“Ik merk dat ik op kot vaak gezonder eet dan thuis”, zegt de 19-jarige communicatiemanagementstudent Silke Van Havere. “Ik heb er de vrijheid om zelf te kiezen en meestal ga ik dan voor iets gezonder. Ik kies voor guacamole. Dat past bij alles en geeft een gerecht vaak extra kleur.”

Aster Triest (18) studeert International Business Management en zit op kot in de buurt van De Vooruit. “Op kot heb ik een gedeelde keuken die goed uitgerust is. Gerechten met weinig ingrediënten dragen mijn voorkeur. Dan moet ik weinig in huis halen. De macaroni en rode fruitsla zie ik alvast zitten.”

Febe (18) kiest voor een gezonde pannenkoek. Amber (18) gaat voor macaroni in een mok. Benieuwd naar hun motivering en gerechten? Bekijk hier de vier interviews en recepten.

Gezonde levensstijl promoten

“Met deze brochure wil onze jeugddienst Crejaksie gevarieerde voeding in de kijker zetten bij studenten”, zegt Cathy De Waele, algemeen directeur van LM Oost-Vlaanderen. “Op een hippe, speelse manier hopen we zo een gezonde levensstijl van jongs af te promoten.”

‘Koken op kot’ is een publicatie van Crejaksie, gemaakt door en voor jongeren. De jeugddienst organiseert vakanties voor kinderen en jongeren. Ook monitorcursussen en advies aan jongeren behoort tot hun kernactiviteiten. Tijdens de komende blok- en examenperiode trakteert Crejaksie studenten op een verse portie vitaminen. Een soepmobiel trekt dan in Gent de baan op en steekt studenten een hart onder de riem.

‘Koken op kot’ is verkrijgbaar bij jeugddienst Crejaksie ([email protected], 02 537 79 18) en in de LM-kantoren.