Van snelheidsovertreding over drugscontrole

alloobdlp_s1_afl02_009Van snelheidsovertreding over drugscontrole tot slachtofferbejegening in Alloo bij de Lokale Politie.

Gemiddeld 674.800 kijkers volgden Luk Alloo vorige week in het spoor van de Lokale Politie. De eerste aflevering van Alloo bij de Lokale Politie palmde zo een marktaandeel in van 29,5% (VVA 18-54, alle cijfers live +5-). In de tweede uitzending op donderdag 22 oktober 2015 rijdt Luk Alloo opnieuw mee met enkele ploegen uit de politiezones Westkust en Gent.

Wijkinspecteur Ronny verplaatst zich dagelijks met de fiets om snel bij de burger te geraken. Luk krijgt de toestemming om hem een dag te volgen en doet dat met een bijzonder vervoersmiddel. Aan het stuur van een golfkar volgt hij Ronny naar het huis van Mike en zijn vriendin Annelies. Daar moet Ronny een document opstellen van wettelijk samenwonen. “Ik hou van het sociale accent van mijn beroep”, vertrouwt hij Luk toe. “Ik schrijf niet graag boetes uit en hou niet van het repressief karakter van mijn job. Laat mij maar tussen de mensen lopen.”

In Gent staat een wagen op het zebrapad geparkeerd. Jeugdinspecteur Davy neemt nota van het delict. “Er zijn twee dingen absoluut ontoelaatbaar voor mij: parkeren op zebrapaden en op parkeerplaatsen voor personen met een handicap”, verduidelijkt hij. De chauffeur gaat de bon op en krijgt een boete van 110 euro.

Inspecteurs Verkeersdienst Brend en Kurt volgen in Koksijde een dame die te snel rijdt en over de weg zwalpt. Ook in Koksijde doen slachtofferbejegenaars Franky en Céline een onaangekondigd huisbezoek bij een familie. Er is immers bezorgdheid over hoe de kinderen in het gezin worden opgevoed. Franky en Céline proberen meer te weten te komen aan de hand van een gesprek.

Agenten Davy en Stefan van het VIP-team – ofte Very Irritating Police – worden opgeroepen in De Panne. De inzittenden van een Volkswagen zouden zich verdacht gedragen op een parking en verschillende wagens inkijken met een zaklamp. Davy en Stefan sporen de wagen op en achtervolgen de bestuurder en zijn passagier.

In Sint-Amandsberg rijden buurtinspecteurs Sabine en Frank naar enkele kraakpanden en sluikstorten. Sabine trekt emotioneel van leer: “Dit zijn kankerplekken, ik begrijp niet dat de mensen zo blijven vervuilen en geen zorg dragen voor de omgeving van een ander. Een beest vervuilt zijn eigen nest niet eens zoals een mens dat doet. Ik erger mij hier verschrikkelijk aan.”

Luk Alloo volgt ook commissaris Marc en inspecteur Sofie tijdens een systematische drugscontrole in het station Gent-Dampoort, om de problematische drugsinvoer van Antwerpen naar Gent aan te pakken. De reizigers worden door het team van Marc in het oog gehouden en enkelen onder hen worden met een drugshond gescreend. “Dit is intimiderend”, geeft een reiziger mee. “Dat vind ik niet”, reageert Marc. “Men is tegen drugs, maar men is dan ook tegen een controle die gevoerd wordt om te vermijden dat er drugs aanwezig zijn. Dit is de enige manier om er iets aan te doen.”

Alloo bij de Lokale Politie Alloo bij de Lokale Politie
De volledige afleveringen van Alloo bij de Lokale Politie kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Aflevering 2 op donderdag 22 oktober 2015 om 21.40 bij VTM