...

Drie kandidaten voor voorzitterschap Jong VLD

jongvldDrie kandidaten voor voorzitterschap Jong VLD – Vanaf 26 september start gedurende een week de online Jong VLD -verkiezing. Om de twee jaar kiezen de 3000 leden een nieuwe voorzitter en een nieuwe Raad van Bestuur. Drie enthousiaste kandidaat-voorzitters zijn kandidaat om huidig voorzitter Bert Schelfhout (31) op te volgen. Het gaat om de Antwerpse Alexandra D’Archambeau (26), Andy De Cock uit Laarne (31) en Maurits Vande Reyde uit Leuven (29). Gedurende enkele weken kruisen de 3 elkaar in debatten over het ganse land. Het nationaal debat vindt plaats op vrijdag 18 september op het partijhoofdkwartier van Open VLD. 51 jongeren zijn kandidaat voor het nationaal bestuur.

De drie kandidaten op een rijtje:

Alexandra D’Archambeau – #DitGaatOverOns

De verkiezing van Nationaal Voorzitter gaat over ons. Ons als Jong VLD, ons als politieke leerschool, ons als netwerk en vriendenkring. De vereniging verder versterken is mijn doel en daarom ben ik kandidaat. Samen met de leden wil ik ambitieuze doelen stellen en wil ik ervoor zorgen dat Jong VLD vaker straf uit
de hoek komt. We moeten in de bres springen voor een liberale samenleving. Met een frisse blik kan ik vernieuwingen realiseren die Jong VLD klaarstomen voor de toekomst. #DitGaatOverOns

Andy De Cock- Radicaal Lokaal!

Als kandidaat voorzitter ga ik voor “RADICAAL LOKAAL”! Als 26-jarige schepen in Laarne ervaar ik immers dagelijks dat het voor jongeren niet evident is de nationale politiek altijd te begrijpen. Jong VLD nationaal moet meer inzetten om zijn liberale gedachten en standpunten over te brengen naar de lokale afdelingen, met inspraak. De ivoren toren moet opengebroken worden en een wederzijdse wisselwerking moet centraal komen te staan. Wil je meer info? Ga naar www.andydecock.com

Maurits Vande Reyde – Gaan voor meer

Jong VLD leeft dankzij lokaal enthousiasme. Afdelingen meer middelen en omkadering geven wordt voor mij dé hoofdprioriteit. Inhoudelijk leggen we focus op wat voor ons echt belangrijk is. De holle politieke boodschappen doorbreken, dat is onze taak. We gaan leden daarbij meer betrekken. Een sterkere omkadering en onderbouwde standpunten, daar wil ik dus voor gaan. De afgelopen maanden heb ik daarvoor non-stop afdelingen bezocht. Dat zal ik blijven doen. Om te horen wat er leeft. Om samen te gaan voor meer.

Nationaal debat te Brussel

Je kan deze drie kandidaten vanavond om 20u live aan het werk zien tijdens het kandidaat-voorzitters debat in de Melsensstraat 34 te Brussel. Moderator Wouter Verschelden (Newsmonkey) zal alles in goede banen leiden. Meer info vind je hier.

Voor de Raad van Bestuur hebben we in totaal 51 kandidaturen ontvangen. Per provincie worden er uiteindelijk acht personen verkozen (in het Brussels Gewest twee). Het aantal kandidaten per provincie is als volgt:
– Brussels Gewest: 2
– Provincie Antwerpen: 8
– Provincie Limburg: 11
– Provincie Oost-Vlaanderen: 10
– Provincie Vlaams-Brabant: 8
– Provincie West-Vlaanderen: 12

De verkiezingen lopen online tot en met 3 oktober 12 uur ’s middags. De resultaten worden bekendgemaakt diezelfde dag. Details over de bekendmaking volgen later.

www.verkiezingen.net