Vierde keer goud voor Lindsay

20150409_artiest_lindsay-300x259Vierde keer goud voor Lindsay

“Ik ben ontzettend blij met deze ‘gouden plaat’, omdat het aangeeft dat mijn fans en het publiek nog steeds houden van de muziek die ik maak. Als artiest is het een enorme waardering voor de inspanningen die je keer op keer levert”, steekt een enthousiaste Lindsay van wal, nadat ze vrijdagmiddag op de kantoren van Universal Music Belgium uit handen van platenbaas Patrick Guns het edelmetaal in ontvangst mocht nemen voor haar recentste album ‘Liefde en muziek’. Sinds haar doorbraak als soloartieste in 2008 met de meezinger ‘Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat’, weet de blonde schlagerkoningin de successen aan elkaar te rijgen. Niet alleen ‘Liefde en muziek’, maar ook de drie voorgaande albums – ‘De mooiste dag’, ‘100 %’, ‘De sleutel van mijn hart’ – hebben allemaal de gouden status bereikt.

Gemotiveerd

Voor Lindsay is het nieuwe edelmetaal weer een mooie opsteker. “Het went echt nooit. Naast het fijne gevoel van erkenning is het voor mij en mijn team een extra motivatie richting het nieuwe album. Begin augustus zal ‘Dichtbij’ klaar zijn en het wordt een cd die heel dichtbij de mensen staat, dicht bij mijn publiek. Een paar weken geleden hebben we een oproep gelanceerd waarbij we de mensen de kans hebben gegeven om onderwerpen te suggereren waarover ik zou gaan zingen op mijn nieuwe cd. Ik kan je zeggen dat er massaal gereageerd is en dat er best wel pakkende, boeiende en emotionele verhalen tussen zitten. Inspiratie genoeg dus voor de tekstschrijvers”, zegt Lindsay. Naast de release van haar nieuwe ‘Dichtbij’ cd, kijkt de zangeres uit naar zondag 9 augustus, de dag waarop ze in het Casino van Blankenberge haar 2de live concert geeft. Samen met haar muzikanten zingt Lindsay haar grootste hits en speelt ze in primeur ook nieuw werk van haar nieuwe cd.

Als voorbode van de nieuwe ‘Dichtbij’ cd heeft Lindsay momenteel de eerste single uit en dat is een duet met Jan Smit. Beiden staan met ‘Duizend en één nacht’ hoog genoteerd in de Ultratop Vlaamse Top 50 en ze kamperen ook al 3 weken op nummer één in De Vlaamse Top 10 van MENT.

Hier kan je de single van Lindsay en Jan Smit digitaal aankopen via iTunes:

Aanstaande zondag zijn Lindsay en Jan Smit te gast bij de zomeropnames van anne in Lebbeke.