Audi Q7 : eindelijk een SUV

Met zijn luxe-imago kon Audi het zich niet langer veroorloven om afwezig te zijn in het immer groeiende segment van de SUV's. Tenslotte maken alle leidinggevende Duitse merken (Mercedes M-klasse, BMW X5 en X3, VW Touareg) en hier en daar een loslopende Zweed (Volvo XC 90) en zelfs Lexus (RX300) daar al jaren het mooie weer. De Audi Q7 werd onlangs voorgesteld tijdens de quattro-nacht die plaatsvond op de Piazza van het Audi Forum in Ingolstadt.

De aanwezigheid van de Q7 was het hoogtepunt van het feest naar aanleiding van de 25e verjaardag van de quattro-aandrijving. Samen met de spierbundel Audi RS4, moet de SUV Q7 de uitgestrekte mogelijkheden van de quattrotechnologie in de verf zetten.

De standaardversie van wat in zijn studiemodelfase "Pikes Peak quattro" heette, zal in het begin van 2006 op de markt gebracht worden. De Q7 zal aangedreven worden door krachtige FSI- en TDI-motoren. De quattro permanente vierwielaandrijving en een gesofistikeerd onderstel zullen het motorvermogen op alle terreintypes moeten omzetten in een motriciteit en rijplezier. Vanaf nu tot zijn officiële marktintroductie, die zal plaatsvinden op het Autosalon van Frankfurt 2005, zal de Q7 optreden achter gesloten deuren. In het kader van een reeks doorgedreven testen zullen de prototypes van de Q7 in de loop van de komende maanden blootgesteld worden aan extreme omstandigheden, zoals polaire temperaturen en woestijnzand.

In samenwerking met http://www.auto-test.be
[img]www.belg.be/ws/voertuigen/audisun.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here