Burgemeester D’Haese legt eerste steen Pier Kornel

piere cornelBurgemeester D’Haese legt eerste steen Pier Kornel

Aalst, 12 mei 2015 – Onder grote belangstelling werd vandaag het officiële startschot gegeven van de eerste fase van de nieuwe aalsterse buurt Pier Kornel. Burgemeester Christoph D’Haese en schepen van ruimtelijke ordening Caroline Verdoodt legden de eerste steen. Matexi en Re-Vive bouwen samen 450 wooneenheden op de voormalige Tupperwaresite. In de eerste fase verrijzen 49 appartementen en 27 woningen. Pier Kornel maakt deel uit van de omvangrijke stadsdeelvernieuwing rond de Dender en het station.

De werken aan Pier Kornel gaan nu officieel van start. Burgemeester Christoph D’Haese en schepen van ruimtelijke ordening Caroline Verdoodt legden vandaag de eerste steen van dit ambitieuze stadsvernieuwingsproject in Aalst. De komende 10 jaar zullen er 450 nieuwe woningen verschijnen op de voormalige Tupperwaresite. Buurtontwikkelaar Matexi werkt voor het project samen met Re-Vive, gespecialiseerd in brownfields.

In de eerste fase verrijzen 49 appartementen rond een groene binnentuin en 27 woningen met tuin. Tegen het najaar van 2016 moeten de eerste bewoners er hun intrek nemen. Een derde van de woningen vond al een eigenaar. De prijzen voor de appartementen starten vanaf 209.000 euro, de rijwoningen vanaf 306.000, alle kosten inbegrepen.

Industriesite wordt woonwijk
“Het project geeft een nieuwe dimensie aan de stad Aalst”, zegt Darel Torremans, projectontwikkelaar van Re-Vive. “De oude industriesite aan de Dender maakt plaats voor een duurzame woonwijk.” De belangrijke rol die de voormalige fabriek heeft gespeeld voor Aalst en voor de buurt werd daarbij niet vergeten. “Het geeft ons een bijzonder gevoel dat onze vertrouwde site nu de thuis zal worden van maar liefst 450 gezinnen”, zegt Luk Lescrauwaet, Plant Manager bij Tupperware Belgium. De geschiedenis en de toekomst werden op unieke wijze verbonden tijdens de eerstesteenlegging: de eerste uitgegraven grond werd in Tupperware-potjes bewaard.

Vergunning fase twee
De vergunning voor fase twee wordt binnenkort verwacht. In die fase bouwen de ontwikkelaars 25 rijwoningen, 37 appartementen en een zorgcluster met 5 assistentiewoningen. In de derde en vierde fase komen er nog appartementen met zicht op het water en een woontoren. Ook aan de openbare ruimte wordt de nodige aandacht besteed. “De site is bijna volledig autovrij”, zegt Sven de Bondt, projectontwikkelaar van Matexi. “Naast veel groene zones worden er pleintjes aangelegd met bankjes, speeltuigen en sportvoorzieningen.”

Opendeurdag
Pier Kornel organiseert op zaterdag 16 mei een opendeurdag voor het grote publiek. Tussen 10h00 en 14h00 kunnen omwonenden en geïnteresseerden een kijkje komen nemen en het project in levende lijve ontdekken.