47 Superconfex-winkels te koop in België

Macintosh verkoopt Superconfex… Lees hier de reactie van BBTK/SETCa. Het hoofdkantoor van Superconfex en de Superconfex-winkels zijn te koop (1 winkel in Nederland 47 in België). De directie maakte dit nieuws gisteren bekend op een buitengewone vergadering van de ondernemingsraad. Onderhandelingen over de globale overname zijn momenteel bezig met enkele internationale ondernemingen.

Maar de resultaten van deze onderhandelingen zijn onzeker. Definitieve uitspraak over een globale overname wordt ten vroegste binnen enkele weken verwacht.

Voor de afgevaardigde van BBTK/SETCa, de socialistische vakbond, is dit nieuws over de afstoting van Superconfex door Macintosch geen verrassing. Bij Superconfex werden de verliezen jaarlijks groter en de omzetdaling kon ook in de eerste maanden van 2005 niet worden gestopt.

De BBTK/SETCa-afgevaardigden eisen van de Superconfex-directie dat zij voor een globale verkoop van het hoofdkantoor en alle winkels zouden opteren waarbij het totale personeelsbestand zou worden overgenomen door de overnemer.

Zij eisen op de hoogte te worden gehouden van alle ontwikkelingen van de verkoop van Superconfex om alzo de gevolgen voor het personeel goed te kunnen inschatten.

Speculaties zijn in deze moeilijke tijden misplaatst. Ingeval van mislukking van de globale verkoop met overname van het totale personeel zal de directie van Macintosh voor haar
verantwoordelijkheid worden geplaatst.
Bron: SETCa-BBTK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here