Tips voor bibberhelden die het water opzoeken

paasduikTips voor bibberhelden die het water opzoeken

– De opwarming is echt niet te versmaden; verstandige bibberhelden komen op tijd.

– Een badmuts is geen overbodige luxe.

– Oordoppen kunnen helpen.

– Op hard bevroren ondergrond is schoeisel aangenaam.

– Wie wil bibberduiken, trekt het best een zwembroek of zwempak aan. Isothermische pakken zijn toegelaten, maar hoepelrokken en driedelige pakken niet.

– De redders zien maar 50 meter ver. Verstandige bibberhelden blijven dus binnen de bibberzone.

– IJsberen zijn bang van honden. Die zijn dan ook niet toegelaten in de bibberzone.

– Extra vaste attributen (zoals stoelen en fietsen) zijn niet toegelaten tijdens de bibberduikproef. Ook toeters en sirenes blijven beter thuis.

– 5 minuten bibberduiken moet volstaan.

– Na hun duik nemen bibberhelden het best eerst een warme douche en dan pas een warme drank. De omgekeerde volgorde is minder geslaagd.

Verstandige bibberhelden volgen altijd de richtlijnen ter plaatse.

Gentse Bibberduik in Blaarmeersen op zondag 8 februari 2015

Als het weer een beetje meezit, kunnen Gentse ijsberen van acht jaar en ouder op zondag 8 februari 2015 een verfrissende duik nemen in de Blaarmeersen.

Programma

De Bibberduik start om 14 uur in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen. Al wie zin heeft in een ijskoude duik is welkom. Deelname is gratis. Na een stevige opwarming lopen de bibberhelden bij het vertreksignaal het water in. Ze vinden er allemaal een badeendje om als trofee mee te nemen naar huis. Op het droge staan er kraampjes met hapjes en drankjes waarmee de bibberhelden en hun supporters zich kunnen verwarmen.

Bibberduik onder voorbehoud

De voorbije jaren lieten de weersomstandigheden het niet altijd toe om de geplande Bibberduik te laten doorgaan. Ook dit jaar zal het van de weersomstandigheden afhangen of de Gentse bibberhelden al dan niet een sprong in het koude water kunnen wagen. Als de weersomstandigheden veel zouden verslechteren, dan hakt schepen Resul Tapmaz op vrijdag 6 februari 2015 de knoop door.

Op voorhand inschrijven loont

Op voorhand inschrijven is de boodschap: zo vermijd je een lange wachtrij. Inschrijven kan vanaf vrijdag 9 januari 2015 via de website www.gent.be/sport of door te bellen naar de Sportdienst op het nummer 09 266 80 00. Bij hun inschrijving moeten de deelnemers bevestigen dat ze medisch geschikt zijn om in het ijskoude water te duiken. Enkele dagen voor de Bibberduik ontvangen ze een e-mail met informatie en afspraken. De minimumleeftijd om deel te nemen aan de Bibberduik is acht jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here