Walter De Buck overleden, Gent verliest een icoon

draakWalter De Buck overleden, Gent verliest een icoon.

Gent is de afgelopen maanden al zwaar getroffen door het overlijden van vele bekende en grote Gentenaars. Vandaag op 21 december 2014 is Walter De Buck overleden. Walter was niet alleen de vader van de moderne Gentse Feesten, maar hij was ook een graag geziene muzikant en kunstenaar. Hij hield zich met verschillende kunsten bezig, zowel tekenen, beeldhouwen, muziek als toneel. “Als er één persoon is waarmee Gent wordt vereenzelvdigd dan is het zeker Walter. Walter straalde Gent uit en is tevens onsterfelijk als de vader van ons Gent Nationaal Volkslied “’t Vliegerke”.” zegt de Gentse burgemeester die momenteel in het buitenland zit.

“Het is nog maar een paar dagen geleden dat ik, samen met een paar andere vrienden van hem, een werkvergadering heb gehouden om zijn beeld “De Balerina van de Dokwerker” te kunnen laten plaatsen op de rotonde aan de Port Arthurlaan. Ik hoop dat we daar nu samen kunnen in slagen. Ik denk dat we hem geen schonere herdenking zouden kunnen geven.” aldus Daniel Termont, burgemeester van Gent.

“Alhoewel ik wist dat de gezondheidstoestand van Walter zeer slecht was en zijn overlijden geen grote verrassing is voor mij, is het niet minder een zeer zware slag voor onze stad en mij persoonlijk. Ik wil in de eerste plaats mijn oprechte blijken van medeleven overmaken aan zijn echtgenote, kinderen en familie.Ik wens hen van hier uit veel sterkte toe”, aldus Daniel Termont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here