Nieuw skatepark Dilbeek geopend

Image00007
Vandaag zaterdag 20 december 2014 werd even na 15u door middel van een een druk op een luchtdrukhoorn, het nieuwe skatepark van dilbeek officieel geopend. Het was schepen van jeugd Lies Vereecke die deze eer te beurt viel. Maar ook andere Schepenen net als de Burgemeester en enkele gemeenteraadsleden tekenden present op deze gebeurtenis.

Aan het skatepark werd begonnen op 1 September en nu vandaag op de voorop gestelde datum werd het skatepark al met een kleine ceremonie geopend. De echte opening is pas voorzien binnen enkele maanden maar om de jeugd van Dilbeek en omliggende de kans te geven het nu al te gebruiken werd er beslist om het vandaag reeds open te stellen.

Het skatepark heeft 240.000€ gekost waarvan 10.000 op rekening van de provincie Vlaams-Brabant. Het skatepark is gelegen in ‘d Arconatiestraat tussen de bibliotheek en de bal-o-droom (petanque). Dat het skatepark niet alleen skaters aantrekt maar ook goed is voor de locale economie bewijst een nieuwe vestiging van een Skate-en snowboardwinkel. een zaak uit Halle besloot naar aanleiding van het nieuwe skatepark te Dilbeek in de kasteelstraat een dergelijke winkel uit te baten.
Image00003 (op de achtergrond zie je de toekomstige bal-o-droom waar men binnen afzienbare tijd zal kunnen petanquen )
Misschien kunnen ze er naast skate- en snowboarden tegen mei ook nog petanque- benodigdheden aan toevoegen. Dat is immers de maand die voorzien is om de bal-o-droom gelegen naast het skatepark plechtig te openen. Maar dat duurt nog wel enkele maanden. Na de opening vingen we een paar reacties op van skaters en die gingen van geweldig, over formidabel tot fantastisch!
Image00006
een klein minpuntje wat de skaters zelf betreft, is dat niet tegenstaande er duidelijk vermeld staat om gepaste beschermkledij te dragen we niemand zagen die dit deed. We zagen zelfs niemand die het nodig vond om een helm te dragen. De vraag rijst dan ook of hier een eventuele gas-boete op zijn plaats zou zijn? Anderzijds moeten we de jeugd niet telkens gaan betuttelen en ligt de verantwoordelijkheid in de eerste plaats bij henzelf. In ieder geval met dit nieuwe skatepark toont de gemeente een hart te hebben voor de Dilbeekse jeugd.
Image00009

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here