Hygiëne bij het passen van online bestelde kleding

kleerhangersNederlander negeert hygiëne bij het passen van online bestelde kleding. 1 op de 8 ontvangt kleding die merkbaar gedragen is.

Bijna een op de vier online shoppers let niet op de eigen hygiëne tijdens het passen van online bestelde kleding. Dat blijkt uit een onderzoek van Flipit.com onder 1.050 online shoppers. Maar liefst een op de acht heeft dan ook wel eens kleding ontvangen die merkbaar gedragen is. Dit terwijl slechts weinig mensen hun nieuwe outfit eerst wassen voordat ze het dragen.

“Consumenten staan er vaak niet bij stil dat veel winkels retour verstuurde kleding weer herpakken en verzenden” aldus Willem Nout, Project Manager van Flipit.com. “Doorgaans ondergaat retour verzonden kleding een kwaliteitscontrole, maar er glipt soms ook wel iets doorheen.” Opvallend is dan ook dat slechts een kwart van de kopers aangeschafte kleding wast voordat ze het daadwerkelijk gaan dragen.

Eigen hygiëne
Maar weinig online shoppers denken na over de eigen hygiëne tijdens het passen. Slechts 15 procent van de online shoppers gaat eerst douchen voor het passen van online bestelde kleding. “Maar dit gebeurt in een winkel natuurlijk ook niet, dus het is nog een relatief hoog percentage”, aldus Nout. Toch blijkt uit het onderzoek dat slechts een derde van het online besteld ondergoed altijd over het eigen ondergoed heen draagt. “In lingeriewinkels bijvoorbeeld wordt vaak een voorschrift in het pashok opgehangen, waarbij de klant verzocht wordt om ondergoed of zwemkleding over het ondergoed te passen. Natuurlijk is de controle daar ook niet waterdicht, maar bij mensen thuis ontbreekt dit volledig.”

Gedragen retourneren
Een op de tien gaat zelfs nóg verder dan alleen onhygiënisch passen van ondergoed. Zij passen de kleding niet alleen, maar dragen deze langer dan een dag, om ze pas daarna weer retour te sturen. Nout: “De wetgeving omtrent het retourneren zegt dat een kledingstuk alleen mag worden geretourneerd in een staat waarin de ondernemer het product kan doorverkopen aan een ander. Consumenten houden zich daar niet altijd aan en dragen een kledingstuk bijvoorbeeld naar een feest met het kaartje er nog aan.”

Mannen versus vrouwen
Opvallend is dat mannen vaker kleding ontvangen waarvan ze merken dat het al gedragen is, bijvoorbeeld doordat er vlekken in zitten, of door een deodorant-, parfum- of zweetlucht. Mannen wassen hun kleding dan ook vaker alvorens het te dragen. “Vrouwen letten beter op hun eigen hygiëne tijdens het passen, zo blijkt, dus misschien dat dat mannen wantrouwender maakt ten opzichte van hun nieuwe kleding. Ze weten immers hoe hun seksegenoten kleding passen.” In tegenstelling tot mannen, passen vrouwen ondergoed vaker over hun eigen ondergoed heen en sturen zij minder vaak een kledingstuk retour na het een dag te hebben gedragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here