Afscheid algemeen directrice Christine Hoogewys

school

schoolAfscheid algemeen directrice Christine Hoogewys

Nu vrijdag 19 december nemen het Sint-Maarteninstituut en het Technisch Instituut Sint-Maarten afscheid van algemeen directrice Christine Hoogewys. Christine Hoogewys is gedurende 30 jaar directrice geweest, eerst van de Sint-Jozefsschool, nadien van de eerste graad van het Sint-Maarteninstituut en de laatste jaren was ze algemeen directrice van de scholengroep Sint-Maarten.

Om haar te bedanken voor haar jarenlange inzet en toewijding hebben de leerlingen een verrassingsfeest voorbereid. Rond11.15u wordt ze via een erehaag van leerlingen uit de eerste graad en begeleid door trommelaars naar de sporthal gebracht waar alle leerlingen en leerkrachten (1400 personen) haar opwachten. De voorzitters van de verschillende leerlingenraden zullen een korte speech houden en een cadeau overhandigen. Ter gelegenheid van haar pensionering wordt ook een speciaal ‘feestlied’ gezongen. Nadien volgt een massareceptie op de speelplaats.

In de namiddag volgt dan een afscheidsviering met de leerkrachten. Op het programma staan toespraken van de raad van bestuur, de directie, de leerkrachten en het administratief personeel. De nieuwe directie heeft een ludieke actie in petto om het officiële gedeelte af te sluiten. Ook de namiddag wordt afgesloten met een receptie.

Dertig jaar directrice zijn is vrij uitzonderlijk in het Vlaamse onderwijslandschap. Om deze unieke prestatie in de verf te zetten heeft onderwijsminister Hilde Crevits toegezegd om aanwezig te zijn op de huldiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here