Ingredientenlijst zal plantaardige olie moeten precizeren

kris peetersIngrediëntenlijst zal plantaardige olie moeten precizeren

Vandaag heeft Vicepremier Kris Peeters, Minister van Werk, Economie en Consumentenzaken en belast met Buitenlandse Handel, de Maleisische Minister van ‘Plantation Industries and Commodities’ ontvangen. Aanleiding is de vermelding door voedingsdistributeurs van de aanduiding “Zonder Palmolie” op sommige voedingswaren. Minister van Plantages Douglas Uggah Embas betreurt de negatieve beeldvorming die zo ontstaat ten aanzien van palmolie, een product dat voor Maleisië een grote economische waarde heeft.

Vicepremier Peeters heeft er in het onderhoud met zijn Maleisische collega op gewezen dat de etikettering geen initiatief van de overheid is, maar een privé-initiatief dat overigens niet indruist tegen de regelgeving.

“Door het in voege treden op 13 december van de nieuwe EU-verordening 1169/2011 voor voedselinformatie aan de consumenten, zal voormelde aanduiding op voedingswaren aan belang inboeten,” aldus Vicepremier Peeters na afloop van het gesprek.

“Door de EU-verordening zal de ingrediëntenlijst op het etiket niet langer ‘plantaardige olie’ mogen vermelden, maar wel de precieze soort olie. Op die manier wordt het onderscheid tussen producten mét en zonder palmolie in de etikettering reglementair vastgelegd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here