De taxisector maakt zich zorgen betreft Uber

taxiDe taxisector maakt zich zorgen betreft Uber

Staatssecretaris Bart Tommelein ontving deze namiddag vertegenwoordigers van de taxisector. Hij luisterde naar hun bezorgdheden, vooral over de alternatieve taxidienst Uber. “Innovatie is belangrijk en nieuwe technologieën wil ik zeker niet tegengaan. Maar de bestaande wetten en regels moeten wel nageleefd worden.”

De taxisector klaagt de oneerlijke concurrentie van Uber aan. Hun chauffeurs betalen immers geen sociale bijdragen en moeten zich niet aan de reglementering voor de taxisector houden. Bart Tommelein begrijpt de bezorgdheden en plant daarover een overleg met Uber. Nadat hij de twee partijen gehoord heeft wil hij samen met de mobiliteitsministers van de gewesten bekijken welke maatregelen moeten genomen worden. In het voorjaar zal hij een ronde tafel organiseren met de werkgevers, vakbonden en de sociale inspectiediensten.

Bart Tommelein: “Innovatie is erg belangrijk, en modernisering kan en wil ik absoluut niet tegenhouden. Het doet me dan ook plezier te horen dat de taxisector mee op die boot springt, bijvoorbeeld met de internationale app ‘taxi.eu’.”

Wat Uber betreft, uitte de staatssecretaris ook zijn bezorgdheid omtrent privacy. “Uber beschikt over enorm veel data, waarvan we vandaag niet weten hoe men die gebruikt en of men die voldoende beschermt. Daarover zal ik meer duidelijkheid vragen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here