Festival zet het Kuipke op zijn kop

Roland Hermans kuipke4de editie van het Festival Van De Ambiance zet ’t Kuipke opnieuw op z’n kop!

De 4de editie van Het Festival Van De Ambiance is – net als z’n 3 voorgangers – opnieuw een voltreffer geworden. Vele duizenden feestvierders vonden zaterdagavond 6 december al van in de vroege vooravond vlot de weg naar ’t Kuipke in Gent. Sterkste troef van het festival is zonder meer de brede, gevarieerde muzikale mix van artiesten die door het publiek ook nu weer enorm gesmaakt werd. Op zaterdag 5 december 2015 komt er alvast een nieuwe editie.

Zaterdag 6 december waren alle ogen op Gent gericht. Op de middag werd er afscheid genomen van het vorige week overleden Gentse muzikale boegbeeld Luc De Vos. De stadsdrukte verschoof in de vroege vooravond naar het Citadelpark, waar in ’t Kuipke opnieuw vele duizenden muziekliefhebbers op de afspraak waren voor de 4de editie van het Festival Van De Ambiance. De slogan ‘samen is het feest’ werd door concertorganisator Benelive opnieuw waargemaakt. Een indrukwekkende line-up bestaande uit 15 topartiesten, was goed voor één langgerekte avond plezier die voor sommige concertgangers zelfs duurde tot de vroege ochtend.

 

Roland Hermans kuipke 1

Presentator Filip D’Haeze mocht op zijn podium weer de meest uiteenlopende populaire variété artiesten verwelkomen. Bart Kaëll, Luc Steeno, Laura Lynn, Yves Segers, De Romeo’s, Christoff, Swoop, Dennie Christian, Willy Sommers, Lindsay en Jo Vally kregen het publiek moeiteloos mee, zeker omdat ze allen hun grootste hits brachten die luidkeels werden meegezongen. Fijn waren ook de doortochten van Gene Thomas én René Froger die voor het eerst sinds lang nog eens in Vlaanderen op het podium stond. “Vanaf volgend jaar ga ik opnieuw regelmatig aanwezig zijn in Vlaanderen. In het verleden stond ik al veelvuldig in de Elisabethzaal. Ik ben blij dat ik volgend jaar op 19 april in de Stadsschouwburg in Antwerpen terug mag concerteren en 25 april in het Casino Kursaal in Oostende”, liet Froger zich ontvallen. Compleet werd het Festival Van De Ambiance met The Gibson Brothers, die met ‘Que sera mi vida’ de concertzaal helemaal lieten ontploffen. Na de reguliere optredens, werd er bij het begin van de nacht nog een feestelijk tandje bijgestoken en mocht Sven Ornelis met zijn lading foute muziek én een uniek optreden van 90’s iconen The Vengaboys, een kroon zetten op wat een topavondje was in Gent.

Roland Hermans kuipke 2

2015

“De charme en sterkte van het Festival Van De Ambiance is dat het één van de grootste festivals is in de regio Oost-Vlaanderen en dat het muzikaal heel gevarieerd is. De liefhebbers van de schlager en polonaise komen aan bod, maar ook de mensen die houden van meezingbare popsongs of stevige 90’s classics komen aan hun trekken. Ook de dj’s die spelen tijdens de overgangen weten als geen ander welke muziek het publiek wil. Die wetenschap maakt dat het Festival Van De Ambiance echt wel een volksfeest is waar zowel de artiesten als het publiek muzikaal verbroederen en genieten”, zegt Kurt Frederickx namens Upstars, dat instaat voor de communicatie.

Op zaterdag 5 december 2015 staat alvast de 5de editie van het Festival Van De Ambiance op het programma in ’t Kuipke in Gent.

http://www.festivalvandeambiance.be

Foto: Roland Hermans

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here