Helft van de Belgen heeft moeite met parkeren

autoverzekering

autoverzekeringOnderzoek toont aan: bijna de helft van de Belgen heeft moeite met parkeren. 40% van de autorijdende Belgen zijn niet tevreden over hun parkeerkunsten en een derde van de Belgen wordt nerveus wanneer zij hun wagen moeten parkeren.

Vrijdag 5 december, 2014 — Vandaag tot en met 13 december lanceert Ford de nieuwe Focus met Active Park Assist in België. Deze optie is een innovatief systeem dat de wagen automatisch parkeert. Naar aanleiding van deze lanceringsdagen liet Ford een onderzoek uitvoeren naar de parkeer-vaardigheden van de Belgen. Uit de resultaten hiervan blijkt dat meer dan de helft van de Belgen dergelijke nieuwe parkeeroptie goed zou kunnen gebruiken.

De studie, in opdracht van Ford, bij de Belgische bestuurders[1] toont aan dat 40% van de autorijdende Belgen niet zo tevreden is over zijn of haar parkeerkunsten. Deze beoordeelt men eerder als matig dan goed. Eén op vier geeft ook toe de eigen wagen al eens beschadigd te hebben tijdens het parkeren. Dit zijn vooral de bestuurders tussen 25 en 34 jaar oud.

Wie heeft het meest moeite met parkeren?
Een derde van de Belgen zegt stress te ervaren bij het parkeren van hun wagen. In deze groep zitten voornamelijk Vlamingen en inwoners van Brussel. Opvallend is dat vooral mensen uit Henegouwen hun parkeerkunsten laag inschatten tegenover mensen uit andere provincies. Belgische mannen zijn daarnaast duidelijk meer overtuigd van hun parkeerskills dan vrouwen. 63% van de mannen vindt immers dat ze goed kunnen parkeren terwijl dat bij vrouwen slechts 49% is. Bestuurders van wie de wagen reeds beschadigd raakte, ervaren tevens meer parkeerstress.
Het onderzoek toont daarnaast aan dat 87% van de Belgen vindt dat de andere mensen die in hun stad wonen niet goed kunnen parkeren. Twee derde (67%) van de Belgen vond zijn wagen al eens beschadigd terug na hem geparkeerd te hebben in de stad. Dit aantal ligt het hoogst in Brussel (76%), gevolgd door Antwerpen, Gent en Charleroi.

Wanneer vindt men parkeren het moeilijkst?
40% van de Belgen ervaart moeilijkheden bij het parkeren in een ondergrondse parkeergarage. Een derde vindt het dan weer moeilijk om aan de kant van de weg te parkeren. 19% heeft moeite met parallel parkeren en 11% met loodrecht parkeren. Niet minder dan 22% ondervindt moeilijkheden bij het parkeren in een gewone, bovengrondse parkeerplaats.
Bijna 40% van de ondervraagden geeft aan nerveus te worden tijdens het parkeren omwille van verschillende redenen. De belangrijkste hiervan is dat men vreest geen parkeerplaats te zullen vinden. De tweede grootste oorzaak van stress is wanneer het parkeren te lang duurt en andere mensen toekijken. Andere redenen zijn het feit dat men er soms niet in slaagt de wagen degelijk te parkeren en de angst om andere wagens te beschadigen.

Over de nieuwe Ford Focus met Active Park Assist optie
De Ford Focus is de meest verkochte wagen wereldwijd. Het nieuwe model dat nu gelanceerd wordt beschikt over de Active Park Assist technologie. Met een druk op de knop helpt deze optie de bestuurder bij het handsfree parallel parkeren en maakt loodrecht inparkeren makkelijker. De Active Park Assist detecteert een parkeerplaats en bedient vervolgens de besturing terwijl men achteruit in de parkeerplaats rijdt. De bestuurder hoeft enkel de instructies op het scherm te volgen en het gaspedaal, de koppeling en rem te bedienen.
Bovendien is de Park Out Assist ontworpen om de bestuurder uit krappe parkeerplaatsen te helpen. 69% van de Belgen die reeds een automatische parkeeroptie probeerden, vindt dat het de parkeerervaring enorm verbeterd heeft.

Voor wie is de Active Park Assist optie?
Meer dan de helft van de Belgen (60%) zou graag over een automatische parkeerfunctie in de wagen willen beschikken. Niet zo verrassend is dat 58% van zij die hun wagen reeds beschadigden bij het parkeren, heel blij zou zijn met dergelijk automatisch parkeersysteem.
Daarnaast zien we dezelfde wens bij 78% van de bestuurders die parkeren in het algemeen stresserend vinden en bij maar liefst 96% van de Belgen die vinden dat ze niet zo goed kunnen parkeren.

Over de lanceringsdagen van 5 tot en met 13 december
Op 5 december wordt de nieuwe Ford Focus gelanceerd. Vanaf dan tot en met 13 december kan iedereen terecht bij alle Ford dealers in België, ook op zondag, om de meest gesofisticeerde, efficiënte en technologisch geavanceerde Focus ooit te testen.

[1] Dit onderzoek werd uitgevoerd bij 500 actieve Belgische bestuurders regionaal representatief verspreid over de grootste steden in België.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here