110 nieuwe assistentieflats te Nieuwpoort

clarenhof110 nieuwe erkende assistentieflats met woonassistent in najaar 2017. Senior Homes introduceert met Residentie Clarenhof de nieuwste generatie assistentieflats te Nieuwpoort

In aanwezigheid van burgemeester Roland Crabbe en Wilfried Martens, zaakvoerder van Senior Homes, werd gisteren Residentie Clarenhof te Nieuwpoort voorgesteld, een bouwproject van 110 assistentieflats voor zelfredzame senioren, tussen de Recollettenstraat en de Hoogstraat, waar vroeger het klooster van de ‘Arme Claren’ stond.

Met respect en behoud van de zijgevels van het oude klooster en de bewaarschool wordt dit project een combinatie van renovatie en nieuwbouw op een terrein van 6.000m². De bouw van Residentie Clarenhof start najaar 2015 en zal tegen najaar 2017 instapklaar zijn. De assistentieflats tussen 50 en 94m² met terras zijn hetzij te huur, hetzij te koop als een gewaarborgde rendabele belegging of als eigen woonst. Op 200 meter van het marktplein, 400 meter van de vismijn en de jachthaven, en 1000 meter van het strand van Nieuwpoort biedt deze locatie bovendien de perfecte aansluiting tussen de voordelen van Nieuwpoort Stad en Nieuwpoort Bad. Het enthousiasme voor de assistentieflats is alvast nu al groot.

Nieuwste generatie assistentieflats

Projectontwikkelaar Senior Homes anticipeert op de toenemende vergrijzing en het nakend tekort aan aangepaste woonvormen voor senioren. Met de komst van Residentie Clarenhof introduceert het bedrijf in Nieuwpoort de nieuwste generatie assistentieflats die de levenskwaliteit van de actieve en zelfredzame 65-plusser optimaal garandeert, en die nu reeds alle normen en richtlijnen van het recent aangepaste Woonzorgdecreet invult. Dat gebeurt o.a. met een “hotelservice” op maat, een allesomvattende maar niet verplichtende zorgformule, en met een aanwezige woonassistent als centraal aanspreekpunt. Het unieke aan het concept is dus dat mensen er niet alleen kunnen wonen als ze nog zelfredzaam zijn, maar er ook kunnen blijven als ze zorg nodig hebben.

In dit woonconcept staat de garantie op luxe, comfort, zorgeloos gemak, veiligheid, en permanente service centraal. De flats (tot 94m²) hebben een volwaardige keuken, leefruimte, badkamer, berging, 1 à 2 slaapkamers, privatief terras met veel lichtinval, en zijn rolstoeltoegankelijk én zelfs rolstoelleefbaar. Elk flat is voorzien van een bestel- en oproepsysteem (met 24u/24u crisiszorg en overbruggingsassistentie), toegangscontrole, inbraak- en branddetectie. Er is een brasserie met terras (7/7 open) die ook toegankelijk is voor niet-residenten, een fitness- en wellnessruimte, sauna, jacuzzi, een ruimte voor kapper, schoonheidspecialiste en kinesist, wassalon, een binnenkoer met vijver, groen en petanquebaan, stallingen voor auto’s en fietsen…

Zowel de projectontwikkeling als verhuur, beheer en de serviceverlening is overigens in handen van Senior Homes zelf. Dat maakt hen vandaag tot een unieke marktspeler, want zowel het rendement voor de flateigenaar, als het nauwgezette toezicht op de geboden service voor de flatbewoner wordt gegarandeerd.

Residentie Clarenhof te Nieuwpoort is alvast het 8e lopende project van Senior Homes. Het eerste project, Residentie Leiedam, aan de oevers van de Leie te Deinze, fungeert overigens als referentie voor alle residenties met assistentiewoningen die de komende 5 jaar o.m. nog worden gerealiseerd te Oudenaarde, Aalst, Waregem, Zwevegem, Nieuwpoort, Vichte. In totaal zullen dan zo’n 1.000 assistentieflats ter beschikking staan van senioren. Specifiek voor Residentie Clarenhof werkt Senior Homes samen met het architectenduo Sebastiaan Van Damme en Cindy Taelman uit Aalter.

Ideaal concept voor huurder en investeerder

Initiatiefnemer en zaakvoerder Wilfried Martens: “De nieuwe senior wil zo lang mogelijk genieten van het leven. Onze residenties leveren een uitstekende hotelservice met een gewaarborgde zorgformule die echter niet verplichtend is. Door ons uniek woon- en serviceconcept willen we bij zelfredzame senioren meteen de angst wegnemen om op een andere locatie te gaan wonen. Iets wat velen veel te lang uitstellen. Onze assistentieflats willen hen een instant ‘thuisgevoel’ geven door alles in één flat te integreren wat ze thuis ook al hebben of zelfs nog niet hebben. Wij willen dat ze nog alles kunnen doen wat ze nog willen beleven en ervaren in de herfst van hun leven”.

Ook investeerders zijn verzekerd van hun huurrendement. En aangezien de assistentieflats van Senior Homes erkend zijn door de invulling van alle normen van het Woonzorgdecreet, dient bij de aankoop in volle eigendom geen grondlast (onroerende voorheffing) betaald te worden en bedraagt de BTW op aankoop slechts 12% in plaats van 21% voor nieuwbouw. Wie investeert in assistentieflats verzilvert m.a.w. de vergrijzing.

Toegevoegde waarde voor Nieuwpoort

Ook burgemeester Roland Crabbe beschouwt de komst van Residentie Clarenhof als een toegevoegde waarde voor Nieuwpoort. “We zijn enthousiast over de bouw van deze nieuwste generatie aan assistentieflats in onze stad. Zeker door het verwachte tekort aan seniorenhuisvesting. Bovendien genieten de bewoners van Residentie Clarenhof volop van alle voordelen van Nieuwpoort Stad én Nieuwpoort Bad om hun oude dag door te brengen. Met zowel het comfort en de geneugten van het nabije stadscentrum, als deugddoende wandelingen naar de vismijn, jachthaven en strand.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here