Dendermondse gazellen verliezen

dendermonde gazellenDENDERMONDSE GAZELLEN VERLIEZEN VOOR HET EERST IN 4 1/2 JAAR – HEREN SPELEN GELIJK

U19 enig lichtpunt van het weekend

Dat het er ooit moest van komen wist elke rugbyliefhebber. En dat Bosvoorde het tot voor dit weekend precies even goed deed als de Dendermondse Gazellen, en dus een taaie tegenstander zou zijn, wist men in de Ros Beiaardstad ook. Maar dat de Gazellen bij de rust tegen een 0-19 achterstand zou aankijken natuurlijk niet. Gelukkig konden ze in de tweede helft een gedeelte van hun reputatie herstellen door terug te komen tot 12-19 en dus een verliezend bonuspunt te versieren. Niettemin: een onwaarschijnlijke reeks zonder verlies, die begon in maart 2010, kwam zondag aan een einde. Het blijft een schitterende prestatie. De Gazellen worden nu tweede in de stand met een achterstand van 2 punten op leider Bosvoorde en met 4 punten voorsprong op Leuven, tegenstander van aanstaande zaterdag.

De heren waren, na het onterechte verlies in de openingsmatch van het kampioenschap, uit op revanche tegen vierde in de stand, Kituro Schaarbeek. Met een voorsprong van 10 punten (16-6) op amper 8 minuten van het einde zag alles er mooi uit, maar door een stapel individuele fouten en verkeerde beslissingen, konden de Brusselaars nog een gelijkspel (16-16) uit de brand slepen. Dendermonde deelt nu de tweede plaats in de rangschikking met Soignies. Kituro blijft op 6 punten vierde.

Gelukkig waren er het voorbije weekend ook nog de Dendermondse U19 die, zelfs in afwezigheid van een zestal absolute sterkhouders, hun Antwerpse leeftijdsgenoten met een 46-5 pak voor de broek terug naar huis stuurden. Waar ligt die parking eigenlijk …? In de tweede fase van het kampioenschap gaat deze groep, met als hoofdtrainers Paul Vande Putte & Philippe De Coen (zie foto), resoluut voor de sedert lang verhoopte promotie naar de eerste klasse. Geen mens die er aan twijfelt dat ze het ook zullen halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here