Kabinetten van de federale regering verminderen de uitgaven

michelDe Kanselarij en de andere kabinetten van de federale regering verminderen de uitgaven met € 5,2 miljoen

De eerste minister preciseert dat de kanselarij een besparing realiseert van 2,8 miljoen euro in 2015 ten opzichte van 2014.

De nieuwe beleidscel van Charles Michel vermindert de uitgaven met een bedrag van 16.000 euro ten opzichte van zijn voorganger. Ook het personeel van de kanselarij doet een inspanning van 474.000 euro. Verder worden de werkingsmiddelen verlaagd met ruim 1 miljoen euro (met inbegrip van ICT). Bovendien wordt de werkingsenveloppe voor de externe communicatie van de kanselarij verlaagd met 952.000 euro.

Voor alle kabinetten van het geheel van de federale regering is er voor 2015 een kredietenveloppe voorzien van 54 miljoen euro, dat is een besparing van 2,4 miljoen euro ten opzichte van de enveloppe die gold tijdens de regering Di Rupo I. De regering Michel I vermindert ook het aantal personeelsleden in de kabinetten met 63 eenheden. In totaal zullen er maximaal 769 personeelsleden aan de slag zijn tegenover 832 tijdens de vorige legislatuur.

De eerste minister wil met dit beleid benadrukken dat alle departementen een inspanning moeten leveren om de overheidsfinanciën te saneren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here