Kinderen schrijven nieuwjaarsbrief voor alle Gentenaars

vulpenStad Gent roept kinderen op om nieuwjaarsbrief voor alle Gentenaars te schrijven

De Stad Gent trekt voluit de kaart van kindvriendelijke stad en dat uit zich ook in de kindvriendelijkheid van de eigen evenementen. Tijdens de Sinterklaasintrede op zaterdag 22 november 2014, waar veel Gentse kinderen verzameld hadden, riepen burgemeester Daniël Termont en schepen Annelies Storms de kinderen op om een nieuwjaarsbrief te schrijven voor alle Gentenaars. De auteur van de mooiste brief zal naast de burgemeester zijn of haar brief mogen voorlezen tijdens de Nieuwjaarsdrink, die plaatsvindt op zondag 18 januari 2015 onder en rond de stadshal.

Oproep

Een nieuw jaar; tijd voor goede voornemens, tijd om elkaar een jaar vol geluk, liefde , een goede gezondheid en zoveel meer te wensen…

De Stad Gent roept de kinderen op om een nieuwjaarsbrief te schrijven voor alle Gentenaars met wensen en dromen voor de stad en zijn inwoners, met gekke ideeën of gedurfde vragen.

De brief kan digitaal ingevuld worden op de website van de Jeugddienst (http://jeugd1.gent.be/nieuwjaarsbrief/) of in papieren versie gepost worden bij de Jeugddienst (Kammerstraat 10, 9000 Gent). De deadline voor het indienen van de brief is woensdag 7 januari 2015. De brief mag maximum 20 tekstregels lang zijn, en moet eindigen met de naam, leeftijd en contactgegevens (telefoonnummer en e-mail) van de auteur.

Uit alle inzendingen wordt één winnaar gekozen, die de brief naast burgemeester Termont op het podium mag voorlezen tijdens de Nieuwjaarsdrink op zondag 18 januari 2015.

Alle andere nieuwjaarsbrieven worden op de website van de Jeugddienst (www.jeugd.gent.be) geplaatst.

Label Kindvriendelijke Steden en Gemeenten

De Stad Gent heeft de ambitie om een kind- en jeugdvriendelijke stad te zijn. Onlangs werd de stad nog bekroond met het label ‘Kindvriendelijke Steden en Gemeenten’. Het label met internationale traditie bekroont steden en gemeenten die aandacht hebben voor de noden van kinderen en jongeren en dat ook meenemen in hun beleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here