Jacques Vermeire zingt nieuwe Zeppe en Zikki-song

persbeeld2 Zeppe & Zikki-song met Jacques VermeireJacques Vermeire zingt nieuwe Zeppe en Zikki-song ‘Hougabouga’

Ook ‘Het Megagrote Zeppe & Zikki verkeersonderzoek’ start via zeppezikki.be

Zeppe & Zikki, de boegbeelden van heel wat sensibiliseringscampagnes rond veilig verkeer, hebben een nieuwe song met bijhorende videoclip uit: Hougabouga. Hiervoor hebben ze met niemand minder dan Jacques Vermeire en Jef Martens, die o.a. bekend is door het produceren van Scream & Shout van will.i.am met Britney Spears, samengewerkt. Samen met Hougabouga wordt ook ‘Het Megagrote Zeppe & Zikki verkeersonderzoek’ gelanceerd. Iedereen wordt opgeroepen om vanaf nu op zeppezikki.be een grootschalige enquête over verkeer in te vullen. Iedereen die de vragenlijst invult, kan het nummer gratis downloaden.

Jacques Vermeire: “Ik heb zelf tienerkinderen die naar school fietsen, dus ik zie zelf ook hoe gevaarlijk het onderweg en aan de schoolpoort kan zijn. De humoristische manier van Zeppe & Zikki om te sensibiliseren over het verkeer sprak me dan ook meteen aan om me hiervoor in te zetten. Dat ik dan ook nog eens kon samenwerken met een internationale klepper als Jef Martens was helemaal fantastisch. Mijn eerste droom was immers niet om acteur te worden, maar zanger. Ik ben Zeppe & Zikki dan ook dankbaar voor de kans om nog eens achter de microfoon te staan.”

Jef Martens produceerde Hougabouga: “Ik was echt vereerd toen ik gevraagd werd om mee te werken aan Hougabouga. Het is eens wat anders dan nummers maken voor will.i.am en Natasha Bedingfield, waar ik nu mee bezig ben. Ik vond het vooral leuk om zo een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid en ik hoop dan ook dat het Zeppe & Zikki verkeersonderzoek een groot succes wordt. Ik ben ook al heel lang fan van Jacques Vermeire, dus met hem samenwerken was super.”

Doe nu mee met ‘Het Megagrote Zeppe & Zikki verkeersonderzoek’

‘Het Megagrote Zeppe & Zikki verkeersonderzoek’ loopt tot eind dit jaar via zeppezikki.be en wordt door een grootschalige campagne ondersteund. De enquête is een initiatief van VTMKZOOM en wordt ondersteund door KBC. Ook alle bakkers in Vlaanderen en ruim 700 scholen, gemeenten en verenigingen steunen het onderzoek actief. De resultaten worden begin 2015 bekendgemaakt.

Professor Tom Brijs van Universiteit Hasselt begeleidt het onderzoek: “Het belang van onderzoek naar verkeersveiligheid bij kinderen is niet te onderschatten. Verkeersongevallenstatistieken geven wel inzicht in het type ongevallen waarin kinderen betrokken zijn, maar zeggen weinig over hoe kinderen zélf het verkeer beleven. Voelen zij zich veilig of onveilig in het verkeer? Via deze enquête willen we dan ook meer inzicht krijgen in hoe kinderen – en ook hun ouders via een aparte vragenlijst – het verkeer beleven.”

Zeppe & Zikki roepen op tot meer respect op de weg

Zeppe & Zikki, de sympathieke zebra en schildpad, willen sinds 2008 op een toffe en humoristische manier bewustwording en gedragsverandering rond verkeersveiligheid bewerkstellingen. Dat doen ze o.a. met een eigen programma bij VTMKZOOM, dat de voorbije 4 seizoenen al meer dan 2 miljoen kijkers heeft bereikt. Het programma bereikt ook jaarlijks 6 op de 10 Vlaamse kinderen tussen 4 en 14 jaar (Bron: CIM Audimetrie). Het vijfde seizoen komt er later aan. De stem van Zeppe is voor Michael Pas, Zikki wordt ingesproken door Tania Kloek.

Daarnaast zijn de twee animatiepoppen ook de boegbeelden in tal van nationale sensibiliseringscampagnes en roepen ze heel Vlaanderen op tot meer respect op de weg. Er hebben zich tussen de start van Zeppe & Zikki in 2008 en vandaag al meer dan 80 000 Vlamingen via de website geëngageerd voor meer verkeersveiligheid. Ook op scholen wordt Zeppe & Zikki veelvuldig geïntegreerd in verkeersveiligheidcampagnes: scholen kunnen gratis lesfiches downloaden via zeppezikki.be. Vijf jaar geleden maakten Urbanus en Regi al een Zeppe & Zikki song, die op de eerste plaats in de Vlaamse top 10 heeft gestaan.

Het nieuwe nummer ‘Hougabouga’ is gratis te downloaden bij het invullen van de enquête op zeppezikki.be of betalend via iTunes, Google Play en Spotify. De videoclip is gratis te bekijken via zeppezikki.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here