36-jarige Gentenaar droomt van Fjallraven Polar

puttemansIn april 2015 zakken voor de 18de keer tien internationale teams af naar de Arctische Toendra van Noorwegen en Zweden voor de Fjällräven Polar. Geen professionals, maar stuk voor stuk passionele mensen die houden van avontuur en eindeloze witte sneeuwvlaktes. Dat moet wel, want ze racen 5 dagen en 300km lang tegen elkaar, met een roedel honden en een slede als voornaamste wapen.

Tien internationale teams, dat betekent concreet: één team voor de Benelux. Zo’n team heeft twee deelnemers, waarvan er eentje gekozen wordt door het publiek. En dàt is de felbegeerde plaats waar Jonathan Putman voor gaat.

Jonathan Putman — of kortweg John, dat mag ook — is een 36-jarige Gentenaar en leraar in een koksopleiding. Hij droomt al van Fjällräven Polar sinds hij er voor het eerst over hoorde. Dit jaar doet hij een gooi naar een ticket, zoals het reglement dat voorschrijft, met een filmpje op de pagina van de race.

Het ietwat wreedaardige aan dit concept is dat het weinig uitmaakt dat John een avontuurlijke, sportieve en ervaren reiziger is, die de Benelux uitstekend zou vertegenwoordigen. Het maakt zelfs niet uit dat de afgelopen jaren de teams voornamelijk waren samengesteld uit Noorderburen en dat België hier schroomlijk tekortgedaan wordt. Neen, het enige wat telt zijn de stemmen (die enkel via facebook kunnen uitgebracht worden).
Stemmen kan eenvoudig met uw eigen facebook-account op http://www.fjallravenpolar.com
En misschien kunnen we dan dit voorjaar het grote avontuur van Jonathan volgen, daar in het verre Noorden. Sneeuw, honden, en wie weet zelfs een overwinning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here