Op uitstap in Aalst op de dag van de wetenschap

aalst

aalstOp uitstap in Aalst op de dag van de wetenschap. Hoe kun je isoleren? Hoe maak je een elektronisch gadget? Hoe zorg je ervoor dat een brug blijft staan? Op uitstap met het hele gezin op Dag van de Wetenschap!

Zondag 23 november 2014 is het de Dag van de Wetenschap. Dat is het grootste wetenschapsevenement van ons land. Iedereen doet eraan mee: universiteiten en hogescholen, musea, innovatieve bedrijven, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen. Er valt die dag heel wat te beleven. Je komt op plaatsen waar je anders niet binnen mag of kunt, je kunt kennis maken met echte onderzoekers, enz. Ook in Aalst zijn er activiteiten.

Gratis workshops in Aalst
Op zondagvoormiddag doet ook de Odisee hogeschool in Aalst mee. Je kunt er terecht voor drie workshops. Heb je als ouder soms te maken met kinderen die vragen stellen over wetenschap en techniek en weet je niet altijd wat te antwoorden? Laat ze dan hun vragen stellen aan de onderzoekers zelf! Jongeren kunnen op zondag 23 november aan de slag en leren een brug bouwen of solderen zelf een elektronisch gadget. Op die manier leren ze op een speelse manier wat techniek is.

Ook voor ouders
Terwijl je kinderen de handen uit de mouwen steken, kun je zelf leren hoe je kunt isoleren. Hoe doe je dat bij bestaande muren? Met welke materialen? Hoe groot is de te verwachten energiebesparing? Welke subsidieregelingen zijn er? Hoe snel is de investering terugverdiend? De belangrijkste na-isolatiesystemen bekijken we van dichtbij. We bespreken de mogelijkheden, aandachtspunten en beperkingen van elk systeem.

Onderzoekers aan het woord
De workshops worden ingericht door DUBiT (Duurzaam bouwen doe je in team), dienstverlening en onderzoekskern van de opleidingen Bouw, Vastgoed en Elektromechanica van Odisee in Aalst. Ontdek het volledige aanbod en schrijf je in op www.dagvandewetenschap.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here