Werken aan de Krook in Gent voorlopig stilgelegd

gentWerken aan de Krook in Gent voorlopig stilgelegd

Maandagvoormiddag 17 november heeft de cvba Waalse Krook de opdracht gegeven aan de hoofdaannemer om de werken aan de nieuwe bibliotheek en het centrum voor nieuwe media aan de Krook te schorsen. De aanleiding voor deze beslissing is de vernietiging door de Hoge Raad voor Vergunningsbetwistingen van de stedenbouwkundige vergunning die werd afgeleverd door het Vlaams Gewest

De werken op de site van de Krook werden vergund door middel van drie verschillende stedenbouwkundige vergunningen. De vergunningen voor de aanleg van bruggen en voor het residentieel gebouw van Sogent werden niet vernietigd, deze werken kunnen dus worden verder gezet. Ook de vernieuwing van de kaaimuren kan doorgaan.

Het arrest voorziet de mogelijkheid voor het Vlaams Gewest om binnen de drie maanden een nieuwe beslissing te nemen over de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning. De cvba Waalse Krook hoopt op een spoedige rechtzetting door het Vlaams Gewest, zodat er na een periode van schorsing verder gebouwd kan worden.

V.O.P., een vennootschap die vroeger een aantal van de gronden in eigendom had en onteigend werd, heeft verschillende juridische procedures lopende tegen het project aan de Krook. Er werd voor de onteigening reeds een bedrag van 8 miljoen euro uitbetaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here