Zingende non lanceert debuutalbum

Sister CristinaZingende non lanceert debuutalbum. Het was het Youtube-filmpje dat de wereld rondging: een non in een traditioneel habijt die ‘No One’ van Alicia Keys zingt in ‘The Voice of Italy’. De Voice-jury, de kijkers en de media wereldwijd vielen meteen voor de charmes en het talent van de 25-jarige, Siciliaanse Sister Cristiana. Haar opmerkelijke auditie ging viraal en werd op Youtube meer dan 100 miljoen keer bekeken! Haar populariteit en zangtalent leverde Sister Cristina uiteindelijk de overwinning op in ‘The Voice of Italy’, en ook een contract bij Universal Music.

En nu heeft de kloosterzuster haar debuutalbum klaar: ‘Sister Cristina’. Op deze cd staan tien covers van onder andere Coldplay, Jessie J., Cyndi Lauper, en ook twee gloednieuwe nummers. De eerste single van het album is op z’n minst verrassend te noemen. Sister Cristina maakte een cover van Madonna’s controversiële hit ‘Like A Virgin’. Ondertussen werd de videoclip, opgenomen in het prachtige Venetië, al bijna 4 miljoen keer bekeken.

Sister Cristina heeft een unieke manier gevonden om haar geloof en haar passie voor muziek met elkaar te verzoenen. Jarenlang was het een intern conflict waartegen de non moest vechten. ‘Ik heb altijd geweten dat ik een religieuze roeping had’, vertelt Sister Cristina. ‘Maar nadat ik de hoofdrol had gespeeld in een musical in het klooster waar ik werd opgeleid, besefte ik dat muziek ook een belangrijke rol zou spelen in mijn leven. Toch koos ik het pad van God en liet ik muziek voor wat het was.’ Pas toen de non in het klooster trad en naar Brazilië reisde, herontdekte ze haar passie voor zingen en muziek. ‘Ik zong voor de mensen daar en besefte dat muziek en geloof wel hand in hand kunnen gaan. Muziek maakt geloof zelfs sterker’, zegt Sister Cristina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here