Culinaire wandeling in Geraardsbergen

gb stadswandelingCulinaire wandeling in Geraardsbergen, een mix van wandelen en smullen = maximaal genieten!

Naar aanleiding van de Week van de Smaak stelt de dienst Toerisme van Geraardsbergen met veel goesting zijn culinaire wandeling voor: dé wandeling bij uitstek om op een smakelijke manier kennis te maken met Geraardsbergen en zijn lekkerste attracties. Het principe is gekend: je geniet van een streekmenu in vier verschillende horecazaken en wordt ondertussen getrakteerd op sappige anekdotes en verhalen van een gids.

De wandeling wordt twee keer georganiseerd: op zaterdag 22 en zondag 23 november. Start om 10.30 stipt aan het Toeristisch Infokantoor voor Stad en Streek De permanensje, Markt z/n. Inschrijven en betalen hoeft niet vooraf, tenzij voor groepen van meer dan 6 personen. Deelnemers bekomen de nodige vouchers en een plannetje bij inschrijving op de dag zelf: ze melden zich best tegen 10.15 uur aan de balie van De Permanensje. Prijs: €35 p.p.

In het gezellige koffiehuis de Erfzonde start de wandeling met een koffie of kruidenthee en – hoe kan het ook anders – een lekker mattentaartje. Vervolgens voorziet Brasserie Grupello als voorgerecht een heerlijk slaatje Grupello met naar keuze een Ghulden Cop of Giesbaargs Muurke. Taverne ‘t Hemelrijck serveert het hoofdmenu: een lekker bord wildragout met een lokaal appeltje, witloof en groentepuree en één glas aangepaste wijn. Als afsluiter geniet je in ‘t Groot Kaffee van huisgemaakte appelstrüdel met een koffie of thee naar keuze. De tocht duurt zo’n 4,5 uur.

Geen nood voor wie er niet bij kan zijn: als de wandelingen in de smaak vallen, worden ze volgend seizoen opgenomen in het vaste toeristisch aanbod van de stad. Dit zal een mooie aanvulling zijn op de reeds bestaande culturele en toeristische attracties. Voor meer info kan u terecht op de dienst toerisme, toerisme@geraardsbergen.be of 054 43 72 85

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here