Herzele organiseert tweede dorpswandeling: Woubrechtegem

trage wandelingHerzele organiseert tweede dorpswandeling: Woubrechtegem

Naar aanleiding van een toeristisch project waarbij, om beurt, een Herzeelse deelgemeente aan bod komt organiseert de Toeristische Dienst van Herzele i.s.m. vzw De Streekspiegel en heemkundige kring De Hellebaard een dorpsvoorstelling en -wandeling. Na Sint-Lievens-Esse komt, op zondag 23 november, Woubrechtegem aan de beurt met als centraal trefpunt zaal ’t Hoefijzer (H.Hartplein).

Een niet te missen evenement voor elkeen die zich wil laten onderdompelen in de dorpsgeschiedenis, de volksgebruiken, het dorpsdialect en de bijnamen van het “Dorp der zotten”.

Het gezellig zaaltje waar je misschien een jeugdvriend (-vriendin), sportmakker of kennis tegen het lijf loopt waarmee je verhalen en voorvallen van vroeger kunt herbeleven, opent tussen 14u00 en 19u00 haar deuren voor het volgend programma.

– 14u30: Historisch overzicht van het dorp, door Gabriël Redant, aan de hand van oude kaarten, documenten en foto’s.

– 15u00: Gegidste rondleiding (circa 3 km over verharde wegen) door het dorpscentrum, waarbij vele facetten van “Oeberechtegem” aan bod komen.

– 17u30: Opvoering in het zaaltje (door 2 rasechte Woubrechtegemnaren) van een volkse sketch, in het dorpsdialect, met een ludieke en nostalgische terugblik op het Woubrechtegem van de jaren ’50 en ’60.

– Tot circa 19u00 kan er in het zaaltje, bij een drankje, nagepraat worden.

Opmerking: Voor de gegidste rondleiding (in het dorpscentrum) van 15u00 is, om diverse redenen, een limiet van 60 deelnemers voorzien.

Inschrijvingen (gratis):
Dienst Toerisme
Markt 1
9550 Herzele
Tel: 053/60 70 44 (kantooruren + donderdagavond van 18u30 tot 20u30)

Email:
toerisme@herzele.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here