Uw droomhuis in Spanje, nu of nooit?

droomhuis in spanje vtmUw droomhuis in Spanje, nu of nooit?

Vergeet Frankrijk, Italië of Portugal, wie een vakantiehuis wil kopen aan een goeie prijs moet in Spanje zijn. Of dat wordt toch altijd beweerd. Na de crisis in 2007 zijn de prijzen van huizen en appartementen in Spanje inderdaad gekelderd. Voor weinig geld kon je een luxe-villa kopen onder de Spaanse zon. Maar is dat nu nog altijd zo? Of komen potentiële kopers nu net te laat?

Cathérine Moerkerke trekt van Alicante naar Andalucia, een regio die bij Vlamingen erg in trek is. Met een budget van 190.000 euro gaat zij op zoek naar de perfecte koop. En dat is niet eenvoudig, zo blijkt. Dumpingprijzen zijn er niet meer te vinden en als makelaars toch een uitzonderlijk lage prijs vragen, dan moet je als koper bijzonder op je hoede zijn. Want de Spaanse immosector heeft een zeer slechte reputatie. In Andalucia alleen al staan er 300.000 illegale woningen.

Telefacts volgt Vlaamse koppels en immomakelaars op zoek naar de juiste koop. En Cathérine gaat ook op bezoek bij Mario Blancke, een Vlaming die schepen van ruimtelijke ordening is in het dorpje Alcaucin, in Andalucia. Omdat hij ooit zelf slachtoffer was van de frauduleuze praktijken binnen de Spaanse immosector, besloot hij om de strijd aan te gaan en er missie van te maken om de rotte appelen te weren.

Cathérine gaat ook na hoe je te werk moet gaan als je een huis in Spanje wil kopen. Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen en hoe kan je die vermijden? Alle antwoorden in Telefacts op dinsdag 11 november 2014 om 21.40.

Cathérine Moerkerke Beeld uit reportage Uw droomhuis in Spanje, nu of nooit op dinsdag 11 november 2014 om 21.40 bij VTM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here