30e Night Of The Proms in premiëre

Gisteren ging voor de 30e maal the Night Of the Proms in Premiëre in het Antwerps sportpaleis . een 30e editie dat moest gevierd worden en dat vonden ook de organisatoren daarom deelde presentator Carl Huybrechts aan het begin van het programma Antwerpse handjes uit aan het publiek. Persoonlijk denk ik dat er veel te kort waren maar we zullen maar zeggen: “het is het gebaar dat telt”.

Na dit kleine intermezzo kon het Promsfeest echt van start gaan. De aftrap werd gegeven door het orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur. Onder de kundige leiding van dirigent Robert Groslot werd van start gegaan met de ouverture Night Of The Proms 2014. Daarna mocht het orkest zich helemaal alleen uitleven op de Slavische dans nr1 Dvorak.

Met de ravissante en mooie verschijning van de Letlandse Ksenia Sidorova werd de accordeon als instrument op de voorgrond geplaatst. op 16-jarige leeftijd ging ze reeds studeren aan de Londense Royal academy Of Music, waar ze al gauw een eerste prijs won en haar master diploma behaalde. door haar eigen muzikale interpretatie op dit instrument wist ze gans het sportpaleis te verrassen.
P1020455
Plots maakte Antwerps burgemeester Bart De Wever geheel onverwacht zijn entree via de grote schermen die boven het podium hingen. dit keer zei hij niet zet die ploat af, maar integendeel zet die ploat oep tot grote hilariteit van de aanwezigen. Op deze originele manier werd Sam Sparrow aangekondigd. Die probeerde op zijn beurt de sfeer erin te krijgen met zijn bekende hit “Happiness” doch slaagde daar maar gedeeltelijk in.

De act van eigen bodem Hooverphonic deden op hun beurt het publiek meezingen op hun hits. Met De Night before, Anger never Dies en als derde de bekende ballade Sometimes losten ze de verwachtingen van het talrijk opgekomen publiek meer dan in. Maar het was uiteindelijk Ceelo Green die het vuur aan de lont stak en de boel deed exploderen. Menig toeschouwer ging spontaan staan en begon te dansen op de tonen van zijn grote hit Crazy.
P1020461
Na de pauze maakte de internationale verrassingsact Blue zijn opwachting. veel verrassing was er eigenlijk niet meer aan want ze hadden het geheim al zelf gelekt via twitter. Normaal zijn ze met vier maar door de deelname van Simon Webbe dezer dagen aan het BBC-dansprogramma ‘Stricly Come Dancing’ waren ze ditmaal met drie.

John Miles mocht natuurlijk op deze editie ook niet ontbreken met zijn alom bekende Night Of The Proms song “Music was my first love”. Op dat moment kwamen andermaal de lampjes boven in blauw, rood, groen en wit gaf dit een feeëriek schouwspel in het tot de nok gevuld sportpaleis.P1020423
Tenslotte werden alle artiesten nog éénmaal samen op het podium geroepen om de avond af te sluiten met een samen gezongen “Let It Be” van de Beatles. Omstreeks 23.45u was het tijd voor de ongeveer 15.000 bezoekers om terug huiswaarts te keren.
P1020477
Mensen die deze premiëre gemist hebben en alsnog willen genieten van The Night Of The Proms 2014, kunnen nog terecht op 13, 14, 20 en 21 november in het sportpaleis van antwerpen. info en tickets op www.notp.com. Wij kijken alvast uit naar de volgende editie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here