10 Days Off – Beste Belgische Party Aller Tijden

djMeer dan 20.000 muziekliefhebbers duiden 10 Days Off aan als beste Belgische Party Aller Tijden

CJ Bolland (Magnus), Bernard Dobbeleer en de oprichters van N.E.W.S. ontvangen een Red Bull Elektropedia Vanguard Award

Voor het vierde jaar op rij steeg het aantal muziekliefhebbers dat een stem uitbracht op de Red Bull Elektropedia Awards. De voorbije elf dagen waren ze met 21.067 om onder meer de beste Belgische club, dj, party, song en remix van het afgelopen jaar aan te duiden – 2.803 meer dan in 2013, toen Stromae, GOOSE, Netsky, Dimitri Vegas & Like Mike, Coely, Tomorrowland en Fuse met de belangrijkste prijzen aan de haal gingen. De stijging is vermoedelijk het gevolg van enerzijds de titanenstrijd tussen Oscar and the Wolf (8 nominaties) en Stromae (5 nominaties), anderzijds de introductie van de Belgische DJ Top 100 en de Belgische Club Top 30.

De stemmen van het publiek (60%) worden nu samengeteld met de stemmen van een professionele jury (40%), en de uitslag wordt op zaterdag 8 november bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Flanders Expo.

Vandaag lossen we alvast één tipje van de sluier: 10 Days Off is verkozen tot Beste Belgische Party Aller Tijden – uitgerekend in het jaar dat de organisatoren er een punt achter zetten. 10 Days Off, dat twintig jaar geleden begon in een leegstaand pand in het hart van de Gentse Feesten, treedt hiermee toe tot de hall of fame van het Belgische nachtleven:

2010 Beste Belgische Club Aller Tijden (7.438 stemmers)
Fuse

2011 Beste Belgische Dance Song Aller Tijden (10.751 stemmers)
Technotronic – Pump Up the Jam

2012 Beste Belgische DJ Aller Tijden (15.694 stemmers)
2ManyDJs

2013 Beste Belgische Dance Album Aller Tijden (18.264 stemmers)
2ManyDJs – As Heard On Radio Soulwax Pt. 2

2014 Beste Belgische Party Aller Tijden (21.067 stemmers)
10 Days Off

De volledige top tien van de Beste Belgische Party Aller Tijden vindt u onderaan dit bericht.

Traditiegetrouw wordt ook al voor de uitreiking van de Red Bull Elektropedia Awards bekendgemaakt wie dit jaar een Red Bull Elektropedia Vanguard Award krijgt voor zijn bijdrage aan het Belgische nachtleven. Die eer is deze keer weggelegd voor de Antwerpse technoproducer CJ Bolland, de Brusselse radiomaker Bernard Dobbeleer en de oprichters van het Gentse platenlabel N.E.W.S. Ze krijgen de award in navolging van onder meer Front 242, Telex, Jan Van Biesen, Maurice Engelen, Marc Meulemans, Stephen & David Dewaele en de bezielers van R&S, Bonzai en I Love Techno.

BESTE BELGISCHE PARTY ALLER TIJDEN

1) 10 Days Off
2) I Love Techno
3) Kozzmozz
4) LeFtO Presents
5) Star Warz
6) Bringing Home the Madness
7) Feestgedruis
8) Eskimo
9) Rampage
10) Forma.T

BIOGRAFIEËN RED BULL ELEKTROPEDIA VANGUARD AWARD WINNERS

CJ BOLLAND
Voor hij met Tom Barman in zee ging en Magnus boven het doopvont hield – het project waarmee hij recent nog het album Where Neon Goes to Die uitbracht – maakte CJ Bolland internationaal furore met technoklassiekers als Horsepower, Camargue en The Prophet. De producer was ook een van de weinige Belgen die ooit een plaat uitbracht op het legendarische platenlabel R&S, en in 1995 maakte hij de eerste aflevering van de nog steeds toonaangevende compilatiereeks DJ-Kicks van het Duitse label !K7. Zijn belangrijkste wapenfeit? Het album The 4th Sign. Zijn grootste hit? In 1996 voerde hij de US Dance Charts aan met Sugar Is Sweeter, een nummer dat eveneens op elf in de Britse singles charts belandde.

BERNARD DOBBELEER
Bernard Dobbeleer begon zijn carrière als journalist en allround muziekliefhebber met een stevige boon voor Marc Moulin, met wie hij een passie deelde voor zowat alles waar een vette groove in zat. Zo ook de elektronicaklassiekers die hij sinds midden jaren negentig op de toen nog nietsvermoedende Radio 21-luisteraar losliet. Zeggen dat Bernard Dobbeleer zijn volk leerde dansen, is geenszins overdreven. Temeer omdat hij er niet alleen in de ether mee uitpakte, hij dweilde er als deejay ook jarenlang de Belgische nightlife scene mee af en laat zich eveneens vandaag nog geregeld opmerken achter de decks.

N.E.W.S.
Exact twintig jaar geleden schoot N.E.W.S. (North East West South) uit de startblokken. Onder het wakende oog van Geert Deblaere, Hessel Tieter, Lieven Van den Broeck (+2014), Stefaan Vandenberghe en Jan Vanneste groeide het Gentse platenlabel sindsdien uit tot een van de belangrijkste hofleveranciers van het nationale én internationale nachtleven. Wereldacts als Green Velvet, Gerd en Lindstrom & Prins Thomas vonden er onderdak op uiteenlopende sublabels als Eskimo, Music Man, Curle, Lektroluv en Token, net als Belgische helden als Sven Van Hees, Aeroplane en The Subs, en spraakmakende compilaties als Serious Beats, Teknoville en Switch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here