UNIZO lanceert Wij staken niet-actie

stakingUNIZO lanceert voor 2e maal ‘Wij staken niet’-actie

“Ook voor werkgevers zijn sommige plannen van de regering Michel I moeilijk te verteren. Maar staken zoals de vakbonden doen, levert niets op. Integendeel, stakingen leggen de economie plat en verhogen de factuur van zowel burgers als bedrijven”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. De ondernemersorganisatie blijft kiezen voor overleg en wil een positief signaal uitsturen. Daarom lanceert UNIZO voor de 2e keer – de 1e keer was in 2011 – de online petitie ‘Wij staken niet’. Op www.wijstakenniet.be kan al wie ook vindt dat overleg de enige uitweg is, zijn stem laten horen. Op 15 december, de nationale stakingsdag, plant UNIZO een ludieke tegenactie.

Om werkgevers te informeren over hun rechten en plichten tijdens de nakende betoging, opende UNIZO de website www.unizo.be/betoging. Werkgevers vinden er antwoorden op vragen als ‘Krijgen mijn werknemers loon als ze betogen’, ‘Kan ik de politie vragen om op te treden tegen betogers’ en wat ze moeten doen als werknemers beslissen om het werk neer te leggen. Ook vinden ze informatie over wat te doen tijdens aangekondigde of spontane stakingsacties.

UNIZO stelt haar Ondernemerslijn ter beschikking voor alle vragen omtrent de syndicale acties. Eveneens fungeert het als meldpunt voor eventuele ongeregeldheden. De UNIZO Ondernemerslijn is 24 op 24 telefonisch (0800 20 750) en online (ondernemerslijn@unizo.be) beschikbaar. UNIZO roept de betogers op om morgen rustig de manifestatie te laten verlopen en geen hinder te veroorzaken voor bedrijven, werkwilligen of studenten.

www.unizo.be/betoging informatiepagina voor werkgevers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here